DILBEEK - Vijverfestival 2011 breekt alle records

C21

DILBEEK - Vijverfestival 2011 breekt alle records

Editiepajot_dilbeek_vijverfestival_9_juli_2011_foto_guy_stevens
Ingezonden Foto (IF)
 
Vijverfestival_2011_p200

Het Vijverfestival van zaterdag aan het park in Dilbeek heeft alle records verbrijzeld. De massale opkomst zorgde voor een uiterst geslaagde achtste editie van het gratis festival. Publiekstrekkers waren vooral Intergalactic Lovers, Broken Glass Heroes, The Van Jets en de babybar.

Het Vijverfestival in Dilbeek heeft een uiterst succesvolle achtste editie achter de rug. Al van vroeg in de namiddag was er veel volk in het park aan het gemeentehuis, op het gemeenteplein en het Patattenveld.
Ouders zakten massaal af naar Dilbeek om hun kinderen er te laten spelen en workshops te laten volgen in het tiener- en kinderdorp. Ze konden samen ook smullen van lekkernijen uit alle windstreken op de wereldmarkt.
Muziek
Het populairst waren ook dit jaar de optredens. Op het Vijverpodium traden Marble Sounds, Buurman, Intergalactic Lovers, Broken Glass Heroes, The Van Jets en Kozmik Rutz op, terwijl op het Zuiden Zindert-podium Los Callejeros, Vroink, Al Jawala, SWAN en The Fortunate Few ten dans speelden.
Al in de vooravond – bij het optreden van Buurman om 17 uur – liep de helling aan het podium in de vijver aardig vol. Bij Intergalactic Lovers was er nog meer volk, waarna de weide helemaal gevuld raakte voor de laatste optredens.
De organisatie schat dat er zo’n 11.000 tot 12.000 mensen aanwezig waren. ‘Het is een gratis festival, dus is het moeilijk om te weten hoeveel volk er exact was, maar er waren zeker ruim duizend mensen meer dan vorig jaar’, zegt Guy Junior Stevens van de vzw Vijverfestival.
Babybar
Ook de babybar op het festival was een publiekstrekker. Roeline Ham van de borstvoedingswinkel Boobs-‘n-Burps baatte die uit en gaf moeders de kans hun kinderen in alle rust borstvoeding te geven en te verzorgen. Heel wat vrouwen maakten er gebruik van en stelden vast dat de babybar – de eerste op een Belgisch festival – een uiterst zinvolle aanvulling kan zijn voor elke festivalweide.
Zonnepanelen en bussen
Een van de bars van het festival draaide dit jaar, in samenwerking met Winwatt, gedeeltelijk op zonne-energie door het gebruik van zonnepanelen. Er werden ook gratis bussen ingelegd door Open Tours om de festivalgangers veilig en wel naar huis te brengen.
App
Het festival stelde dit jaar ook een applicatie voor voor smartphones. Daarop kregen ze aankondigingen van de optredens, konden ze foto’s uploaden, de line-up en de laatste nieuwtjes bekijken en de Twitter-berichten over het festival volgen.
Memisa
Ook de Memisa-bus, waar Lieve Blancquaert kwam vertellen over de hoge moedersterfte in de wereld, lokte aardig wat volk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief