DILBEEK – Singhet Scone opendeurt

C21

DILBEEK – Singhet Scone opendeurt

Editiepajot_dilbeek_singhet_scone_foto_ep
Foto © EP
 

Singhet Scone opendeurt op woensdag 07, 14 en 21 september, vanaf 20 uur, in lokaal 304 ibn Westrand in Dilbeek. En dan zijn er nog concerten: Zaterdag 12 november in Aalst en zaterdag 19 november in de Sint-Theresiakerk in Dilbeek.

Bij de aanvang van het nieuwe seizoen gaat Singhet Scone Dilbeek opendeuren.
Het koor, opgericht in lang voor 1964, gaat een interessant werkjaar tegemoet met de onmiddellijke voorbereiding van een dubbelconcert in november.
Singhet Scone Dilbeek is een vierstemmig gemengd Concertkoor, dat naast het inrichten en opluisteren van Concerten ook open staat voor ander vormen van optredens : opluisteren erediensten, vernissages, enz.
Singhet Scone Dilbeek probeert reeds jaren de buitenlanders te contacteren die in Dilbeek wonen : Amerikanen , Engelsen, Russen, Bulgaren, Hongaren, Polen, … toch allemaal volkeren van wie het algemeen bekend staat dat zij goede zangers zijn.
Het koor repeteert op woensdag van 20 tot 22 uur in lokaal 304 van Westrand, met een onmetelijke parkeerfaciliteit.
De huidige koorleider is Léon-Bernard Giot, musicus uit Melle, een professionele zangpedagoog met als specialiteit de natuurlijke ademhaling voor sprekers, zangers en blazers. Hij staat momenteel, als enige Belg, op de shortlist voor een bestuursfunctie bij de wereldwijde Internationale Koorfederatie I.F.C.M. ( uitslag van de verkiezing nog niet bekend )
Hij is houder van talrijke burgerlijke en kerkelijke eretekens omwille van zijn rijk gevulde artistieke loopbaan als bariton, voorzanger-orgelist in 4 bisdommen, als vaste koorleider van 4 koren, en als orkestleider.
Naast Singhet Scone Dilbeek, is hij tevens koorleider van Hartegalm Aalst, het Koninklijk Sint-Jobskoor Aalst, en Singhet Scone mannenkoor Gent, alsook onder andere orkestleider van het Koninklijk Sint-Jobsorkest Aalst.
Reeds jaren ontstond er een nauwe samenwerking tussen al deze koren, waardoor elk koor de mogelijkheid heeft een VOLWAARDIG EVENWICHTIG HOMOGEEN SAMENHANGEND en uitgebalanceerd optreden te verzorgen, dat het publiek kan bekoren : hét ultieme doel van elk optreden.
Dirigent Giot is namelijk de mening toegedaan dat het moet ophouden liederen en muziek door de zalen te sturen die het publiek niet kunnen aanhoren. Er moet plaats zijn voor mooie warme melodieuze klanken.
Het lidgeld is bepaald op een kleine 30 Euro per jaar, een tweede lid van eenzelfde gezin betaalt slechts de helft.
Concerten: zaterdag 12 november in Aalst en zaterdag 19 november in de Sint-Theresiakerk Dilbeek, telkens om 20 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief