Paul Van Himst opent kunstgrasveld in DILBEEK

C21

Paul Van Himst opent kunstgrasveld in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_inwijding_kunstgrasveld_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_inwijding_kunstgrasveld_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_inwijding_kunstgrasveld_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_inwijding_kunstgrasveld_foto_gerrit_achterland__3_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_inwijding_kunstgrasveld_foto_gerrit_achterland__4_
Foto's © Gerrit Achterland
 

Onze nationale voetballegende en inwoner van Dilbeek, Paul Van Himst, heeft zaterdagnamiddag officieel het naar hem vernoemd kunstgrasveld op het sportcomplex Roelantsveld in Dilbeek geopend. Dilbeek beschikt samen met het kunstgrasveld in Sint-Ulriks-Kapelle nu over twee synthetische velden. Het kunstgrasveld in Kapelle werd vernoemd naar die andere Anderlecht-legende Franky Vercauteren. Beide kunstgrasvelden, de eerste synthetische velden in Dilbeek, kosten samen 872.502 euro en werden aangelegd door de firma nv Lesuco uit Huldenberg. De velden in Kapelle en Dilbeek zijn al van de derde generatie kunstgrasvelden.

 Schepen van Sport Luc Deleu wees in zijn openingstoespraak op de korte termijn tussen idee en realisatie. Nog geen twee jaar, een record, zei de schepen. Hij bedankte behalve de collega’s van het schepencollege en de gemeenteraad ook Boudewijn Vanermen, hoofd van de sportdienst. Boudewijn vergaarde in een minimum van tijd alle kennis over kunstgrasvelden en de aanleg ervan. Op die manier moest Dilbeek geen beroep doen op een studiebureau en kon alles in eigen regie geschieden. Een enorme besparing in geld en tijd.
Boudewijn Vanermen schreef zelf het lastenboek, leidde de aanbesteding en sloot ze ook succesvol af. Hij volgde de werken kritisch op zodat, ondanks een reeks meerwerken, de werken werden uitgevoerd voor een lagere prijs dan de gunning voor het veld van Dilbeek voor 427.000 euro.
Schepen van Sport Luc Deleu was ook uitermate fier dat dit veld naar onze nationale voetbaltrots en ereburger van Dilbeek Paul Van Himst mocht vernoemd worden.
 De schepen en burgemeester Platteau wezen verder op de enorme financiële inspanning die Dilbeek levert voor de voetbalclubs, alhoewel voetballers maar 9,5 % van sportend Dilbeek uitmaken en dus in elk geval, alle normen in acht genomen, procentueel met veel meer budget aan de haal gaat. Schepen van Sport Luc Deleu vroeg de voetbalclub daarom dit geschenk met respect te behandelen en streng toe te zien op het gebruik en het onderhoud ervan.
Deze legislatuur heeft het Dilbeeks gemeentebestuur nog twee sportieve ambities: de Finse piste met subsidies van de Vlaamse overheid en de bal-o-droom met steun van de provinciale overheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief