Frituur Den Baron in DILBEEK volgt prijsdaling aardappelen wel

C21

Frituur Den Baron in DILBEEK volgt prijsdaling aardappelen wel

Editiepajot_dilbeek_frituur_den_baron_foto_gerrit_achterland
Foto © Gerrit Achterland
 

Naar aanleiding van de recente prijsdaling in de aardappelsector verlaagt Frituur Den Baron in Dilbeek vanaf vandaag zijn frietprijzen tijdelijk met 5 eurocent. "In de media wordt meestal verteld dat de frituristen de prijsdalingen van aardappelen niet volgen maar stijgingen wel. Dat klopt niet, wij zetten de klant eerst en rekenen een daling ook door." zegt Dennis Decoene, uitbater van de frituur.

Frituur Den Baron opende eind april van dit jaar zijn deuren in een periode dat de aardappel extreem duur was. De verkoopprijzen van het pakje friet werden dan ook gebaseerd op de marktprijzen van toen. De uitbaters vinden dat als het verdiende bedrag per pakje friet gelijk blijft, de klant ook mee mag genieten van de fluctuaties op de markt. "Eerlijk is eerlijk," zegt de uitbater nog," zolang de markt het toelaat om een korting toe te kennen, gaan we dat ook doen."
Het frituur oogst met deze actie opnieuw geen goede punten van collega frituristen maar is niet aan zijn proefstuk toe. Zo gaf men naar aanleiding van het Vijverfestival begin juli van dit jaar gratis een frikandel weg bij aankoop van een pak friet. De uitbater verduidelijkt: "Collega's vroegen me of ik werkelijk bereid was om 17.000 frikadellen weg te geven, de oplage van het boekje waarin de advertentie gepubliceerd was. Ik antwoordde, jazeker, ik heb dan ook 17.000 pakjes friet verkocht!" De actie was inderdaad een succes. Een nummer dat het frituur nog eens wil over doen.
Naar het einde van het jaar toe, zal de prijs van de aardappel wellicht weer stijgen. Dan zou de korting kunnen wegvallen. In elk geval kan de klant tot die tijd, mee van de prijsdaling genieten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief