DILBEEK op zoek naar vrijwilligers gemachtigd opzichter

C21

DILBEEK op zoek naar vrijwilligers gemachtigd opzichter

Editiepajot_dilbeek_zoekt_gemachtigde_opzichters_foto_gerrit_achterland
Op onze foto enkele gemachtigde opzichters en Marrit Volckaert en Tineke Smet van de preventiedienst. - Foto © Gerrit Achterland
 

Het gemeentebestuur van Dilbeek wil bijkomende gemachtigde opzichters inschakelen om de kinderen veilig en wel aan de scholen te laten oversteken. De jongste jaren is er een tekort aan gemachtigde opzichters waardoor niet aan elke school een gemachtigde opzichter stond. Daaraan wil de dienst welzijn en preventie van de gemeente Dilbeek verhelpen door nieuwe gemachtigde opzichters in te schakelen.

De huidige gemachtigde opzichters zijn door hun statuut verplicht een intensieve opleiding te volgen indien ze gemachtigd opzichter willen blijven. Voor de gemeente betekent dit een grote investering in opleiding en uniformen. Het gemeentebestuur is graag bereid te investeren in een aantal gemeenschapswachten in het belang van de veiligheid van de schoolkinderen. De gemeenschapswachten zullen echter niet met voldoende zijn om de veiligheid te garanderen aan elke school in Dilbeek. Vandaar dat de gemeente op zoek is naar vrijwilligers.
Vrijwilligers moeten een beperkte opleiding tot gemachtigd opzichter volgen. Het theoretisch luik neemt drie uur in beslag, het praktische luik een halve dag. De preventiedienst kijkt samen met de vrijwilliger welke school het best voor hem of haar bereikbaar is. De vrijwilliger krijgt een vrijwilligersvergoeding van vier euro per prestatie. Geïnteresseerden mogen zich melden bij de dienst welzijn en preventie.
Meer informatie bij:
Marrit Volckaert en Tineke Smet
Dienst welzijn en preventie
02 568 00 40
preventie@dilbeek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief