DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Leveren en plaatsen van columbariumnissen

Op de begraafplaatsen van Dilbeek, Schepdaal, Groot-Bijgaarden, Itterbeek en Sint-Martens-Bodegem komen er nieuwe columbariumnissen. De uitgave voor de levering en plaatsing van de nissen wordt geraamd op € 50.000, incl. btw.
Sportcomplex Roelandsveld: geluidsinstallatie
De geluidsinstallatie van het Roelandsveld werkt niet meer. De vernieuwing is niet gepland voor dit jaar omdat er geen budget is voorzien. Bij de bespreking van de begroting van volgend jaar kan een budget van 15.000 euro mogelijk worden opgenomen om de geluidsinstallatie te vernieuwen.
Parkeerproblematiek E. Eylenboschstraat Schepdaal
Door een nieuwbouwproject zijn parkeerplaatsen verdwenen in de E. Eylenboschstraat in Schepdaal. De handelszaken in deze commerciële straat vragen het schepencollege een publieke parking voor alle huidige en nieuwe handelszaken te overwegen. De huidige verkeerssituatie is nu al vaak problematisch (ook voor de bussen van De Lijn). De parkeerproblematiek in het centrum van Schepdaal wordt opgenomen op de volgende vergadering van de technische verkeerscommissie.
Wilde duiven in Sint-Gertrudis-Pede
Het gemeentebestuur treedt niet op bij duivenoverlast op een privégebouw. Dat heeft het schepencollege beslist na een verzoek van een privépersoon. Die stelde vast dat sinds de bouwwerken De Neve veel wilde duiven op het dak van een appartementsgebouw in de Isabellastraat in Schepdaal neerstrijken. Na de regenval stelt betrokkene vast dat de goten volledig vol uitwerpselen liggen.
Het schepencollege zegt dat bij duivenoverlast op een privégebouw eigenaars zelf initiatieven kunnen nemen net zoals de gemeente doet voor haar eigen patrimonium. Mogelijke initiatieven zijn:
1) Het plaatsen van pinnen en draden om te beletten dat duiven gaan neerzitten op dak, dorpels, schouwen e.d.
2) Firma inschakelen om de duiven te komen vangen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief