DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Oud deelgemeentehuis Sint-Martens-Bodegem wordt verkocht

De gemeenteraad ging akkoord met de verkoopsvoorwaarden van het oud deelgemeentehuis van Sint-Martens-Bodegem. Dat gebouw wordt openbaar verkocht. De ontvanger van het registratiekantoor schat de waarde van het goed op € 330.000. In de verkoopsvoorwaarden is ook gestipuleerd dat de gebruikers van het oud deelgemeentehuis gedurende een periode van zes maand na de definitieve toewijzing de gebouwen nog kosteloos mogen gebruiken.
Percelen Herdebeekstraat worden verkocht
De gemeenteraad gaat ook akkoord met de verkoop van de percelen aan de Herdebeekstraat in Itterbeek met een respectieve oppervlakte van 32a 00ca en 75a 63ca. De ontvanger van het registratiekantoor van schat het goed op € 1.150.000. In de verkoopsvoorwaarden is ook gestipuleerd dat voetbalclub KVC Itna Itterbeek gedurende een periode van 2 jaar na de definitieve toewijzing de terreinen nog kosteloos kan gebruiken.
De gemeenteraad ging ook akkoord met het amendement van Walter Zelderloo. Dat luidt als volgt:
"Bovendien verbindt de Gemeenteraad en het College van Burgemeester en Schepenen er zich toe dat in geval een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan niet zou toelaten de accommodaties uit te bouwen in de Herdebeekstraat , in elk geval er binnen dezelfde termijn de nodige budgetten beschikbaar te maken om de accommodatie te Sint-Gertrudis-Pede op een volwaardige manier uit te bouwen."
Nieuwbouw kerkhofhuisje in Sint-Ulriks-Kapelle
De gemeenteraad ging akkoord met het aanbestedingsdossier voor de nieuwbouw van een kerkhofhuisje in Sint-Ulriks-Kapelle. Het college van burgemeester en schepenen stelde op 25.10.2010 Bram Aerts, Trans Office Architects, Palokestraat 70, 1700 Dilbeek aan als ontwerper voor de nieuwbouw van een kerkhofhuisje in Sint-Ulriks-Kapelle. Op 09.06.2011 werd door Ruimte en Erfgoed de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor dit kerkhofhuisje. De bouw wordt geraamd op € 85.535,28 incl. btw.
Automatische defibrillatoren naar commissie
Een meerderheid van de gemeenteraadsleden gaat akkoord om het voorstel van het Vlaams Belang tot het plaatsen van automatische externe defibrillatoren in de gemeente Dilbeek naar de commissie niet-gebiedsgebonden materies te sturen voor verdere uitdieping. Defibrillatoren verhogen gevoelig de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand. In Dilbeek staat voorlopig slechts één defibrillator in het zwembad Dilkom.
Bijles Franse les
Met ingang van 1 september 2011 wordt in de gemeentescholen, buiten het gewone lessenrooster, bijles georganiseerd als volgt:
- voor elke klas 60 minuten bijles per week;
- voor het 1ste en 2de leerjaar wordt deze bijles ingevuld met taalinitiatie;
- vanaf het 3de leerjaar wordt deze bijles ingevuld met Franse les.Deze bijles is facultatief, de leerlingen kunnen niet verplicht worden om deze bijles te volgen. De bruto uurvergoeding voor bijles wordt vastgesteld op € 16,45 exclusief index, basisindexcijfer 138,01.
Nieuwe waterverzachter en verwarmingsboiler op Roelandsveld
Er komen een nieuwe waterverzachter en verwarmingsboiler op het Roelandsveld. De gebouwen van het sportcomplex Roelandsveld dateren van 1984. In het voorjaar 2011 zijn zowel de waterverzachter in de stookplaats, als de verwarmingsboiler op het bureau van de sportdienst buiten werking geraakt. Vermits deze toestellen ook dateren van 1984 is het aangewezen ze te vervangen. De raming bedraagt € 9.500,00 excl. btw of € 11.495,00 incl. 21% btw.
Straatnaamwijzigingen grens Schepdaal-Lennik
Eén straat scheidt de gemeenten Dilbeek en Lennik, maar heeft aan Dilbeekse en Lennikse zijde verschillende namen. Dit zorgt voor heel wat verwarring in beide gemeenten.
Momenteel loopt de Scheestraat (Lennik) over de ganse scheidingslijn, terwijl er in Dilbeek twee straatbenamingen zijn (Galgestraat en Kothemstraat). Bovendien maakt de aanwezigheid van de Lennikse Cottemstraat in de dichte nabijheid de verwarring nog groter.
De gemeenteraad ging daarom akkoord om de straatnamen als volgt te wijzigen:
- Galgestraat voor beide gemeenten vanaf de grens met Wambeek tot aan de Ninoofsesteenweg;
- Scheestraat voor beide gemeenten vanaf de Ninoofsesteenweg tot de aansluiting met de Isabellastraat;
- Brouwerijstraat vanaf de aansluiting met de Isabellastraat tot de Lenniksebaan.
Nu volgt nog een openbaar onderzoek en de formele adviesvraag aan de cultuurraad, waarna de gemeenteraad definitief de nieuwe straatnaamgeving kan goedkeuren.
Heraanleg Robert Dansaertlaan Dilbeek - Groot-Bijgaarden
De gemeenteraadsleden zijn het eens met het aanstellen van een ontwerper en veiligheidscoördinator voor het opmaken van de studie van herinrichting van de Robert Dansaertlaan in Dilbeek en Groot-Bijgaarden” opgemaakt door de dienst gemeentelijk domein. De kostenraming bedraagt € 67.000 btw exclusief of € 81.070 btw 21% inclusief. Eén van de acties in het meerjarig beleidsplan is de aanleg van een degelijk fietspad langsheen de Robert Dansaertlaan te Dilbeek - Groot-Bijgaarden. Tegelijk moet aandacht geschonken worden aan de bestrating in betonplaten, die aanleiding geeft tot heel wat klachten van de omwonenden, de nodige parkeergelegenheid en een aangepaste groenvoorziening. Daarom is het aangewezen een gespecialiseerd studiebureau aan te stellen voor een volledige herinrichting van deze straat.
Wegen- en rioleringswerken in Brusselstraat in Groot-Bijgaarden
De Riovisie, het plan van de gemeente en TMVW/AquaRio voor de zuivering van het oppervlaktewater, schenkt ook aandacht aan het wegwerken van knelpunten in verband met wateroverlast, zo onder meer in de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden tussen het rondpunt R. Dansaertlaan – P. Bayensstraat en Sint-Agatha-Berchem. De uitgave voor de werken ten belope van € 451.176,40 btw exclusief, wordt gedragen via het investeringskrediet bij de TMVW/AquaRio.
Drie nieuwe politievoertuigen
De gemeenteraad gaat akkoord met de huur voor maximaal 36 maanden van drie politievoertuigen met striping, type SUV en break met volledig onderhoud en zonder optie tot aankoop via de algemene . De raming bedraagt € 330.000 inclusief btw (€ 110.000/jaar)
De huidige drie politievoertuigen Audi Q7 van de dienst interventie werden gehuurd voor een periode van maximaal 36 maanden. De huurcontracten lopen ten laatste op 28 mei 2012 af. Het is aan te raden om deze voertuigen te vervangen, eveneens via een huurcontract voor een periode van 36 maanden, en dit bij voorkeur door twee voertuigen van het type SUV en één voertuig van het type break.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief