DILBEEK - Budget voor energiepremies uitgeput

C21

DILBEEK - Budget voor energiepremies uitgeput

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Het budget voor de energiepremies en de premies voor een hemelwaterinstallatie en een pomp bij bestaande hemelwaterput is nagenoeg uitgeput. Alles heeft te maken met de explosie aan aanvragen vanaf juli nadat de Vlaamse regering bekend had gemaakt dat vanaf 1 oktober de energiepremies verlaagd worden. Veel mensen schoten plots in actie.

In de eerste helft van 2011 kwamen er niet extreem veel aanvragen binnen waardoor het er eind juni naar uitzag dat het voorziene budget afdoende ging zijn.
Vanaf juli tot nu is er echter een explosie in aanvragen voor premies (vooral zonnepanelen en hoogrendementsbeglazing) geweest. Op 2,5 maanden ontving de gemeente meer aanvragen dan in de periode januari-juni. Bijgevolg is het budget nu al uitgeput.
Helaas is het nu al te laat om nog extra budget te zoeken en dus zullen veel aanvragen die nu nog binnenkomen pas volgend jaar en onder andere voorwaarden (die nog niet gekend zijn) behandeld worden.
Er komt wel een premieherziening met ingang van 2012. Momenteel is hierover nog geen concrete informatie ter beschikking, er werden nog geen voorstellen of beslissingen ter zake genomen.
In 2011 werden al de volgende premies aangevraagd:
116 premies fotovoltaïsche zonnepanelen (telkens max. 400 €)
9 zonnepanelen voor warm water
1 hemelwaterinstallatie
1 subsidie voor een pomp bij een bestaande waterput
5 energieaudits
80 premies voor hoogrendementsbeglazing
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief