Urnenveld op kerkhof in DILBEEK klaar

C21

Urnenveld op kerkhof in DILBEEK klaar

Editiepajot_dilbeek_kerkhof_urnenveld_foto_gerrit_achterland
Schepen Carine Walravens bezocht het aangelegde urnenveld. - Foto © Gerrit Achterland
 

Het nieuwe urnenveld op het kerkhof van Dilbeek is klaar net voor het Allerheiligenweekend. Met de aanleg van dit urnenveld speelt Dilbeek in op het stijgend aantal crematies in de gemeente. Op het nieuw urnenveld zijn 160 urnenkelders aangelegd (4 rijen van 40). Er zijn ook paden in klinkers aangelegd. Elke urnenkelder is bestemd voor maximum 2 sierurnen. Op elke urnenkelder komt een composietbetonnen afdekplaat van 55x55cm bovenop.

Hierop kunnen de nabestaanden dan een gedenkplaat van 50x50 laten plaatsen (hiervoor zullen uniforme richtlijnen vastgelegd worden in het nieuw gemeentelijk reglement wat kleur e.d. betreft).
De gemeente bestelde nog 250 extra urnenkelders en 250 extra afdekplaten om ook op alle andere gemeentelijke begraafplaatsen urnenvelden te kunnen aanleggen. Dit zal dus zorgen voor uniforme urnenvelden op alle 7 gemeentelijke begraafplaatsen.
Columbaria
Het schepencollege keurde ook in zijn jongste zitting de levering en plaatsing van columbariumnissen goed. Er komen bijkomende vierkante columbariumnissen in Groot-Bijgaarden en Itterbeek. Dat kost € 6.678,00 excl. btw. Het bijplaatsen zeshoekige columbariumnissen in Sint-Martens-Bodegem kost € 2.252,70 excl. btw. De nieuwe nissen in Dilbeek en Schepdaal kosten € 15.983,32 excl. btw.
 Andere op til zijnde werken op de begraafplaatsen zijn:
-  Aanpassing van het gemeentelijk reglement op de begraafplaatsen (binnenkort naar college en nog in 2011 naar gemeenteraad)
-  Bouw nieuw kerkhofhuisje + schuilhuisje in SUK (vergunning afgeleverd – nieuwbouw in 2012)
-   Aanpassing inkom begraafplaats Groot-Bijgaarden (begin 2012)
-    Aankoop nieuwe columbariumnissen voor Itterbeek, Groot-Bijgaarden, Sint-Martens-Bodegem, Schepdaal en Dilbeek (nog in 2011 aankoop – plaatsing eind dit jaar of begin volgend jaar)
-   Vernieuwing muurtjes Schepdaal (2012)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief