DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Terras in Groot-Bijgaarden legaal

Het schepencollege heeft kennis genomen van het verslag van de wijkinspecteur over de uitbreiding van het terras van een Italiaans restaurant en het ongeoorloofd parkeren ter hoogte van een kledingzaak, beiden gesitueerd langsheen de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden. De wijkinspecteur onderzocht de toestand en had een onderhoud met de betrokken zaakvoerders.
De wijkinspecteur heeft er kunnen vaststellen dat het terras van het Italiaans restaurant niet tot tegen de stoeprand komt en dat er voldoende doorgang blijft voor de voetgangers. Het terras is evenmin afgebakend door een vaste constructie maar wel door kleine boompjes.
Met betrekking tot het ongeoorloofd parkeren ter hoogte van de kledingzaak zal de betrokken wijkinspecteur er samen met de interventieploegen strenger op toezien dat overtreders aangesproken worden op hun foutief parkeergedrag en desgevallend geverbaliseerd worden.
Nieuw lift voor Westrand
Voor de vernieuwing van de liftinstallatie van Westrand werden twee offertes ingediend. De goedkoopste offerte bedroeg € 61.347,00 incl. 21% btw.
Jeugdwebsite in de maak
Het schepencollege gaat akkoord om prijs te vragen voor het ontwerp van een jeugdwebsite. Dit project past in het Jeugdbeleidsplan 2011. 
Een nieuw en efficiënter communicatie- en informatiebeleid dringt zich al enkele jaren op. De huidige website is verouderd en kan niet gekoppeld worden aan moderne communicatiekanalen.
Via een werkgroep ‘jeugdinformatie’ (samengesteld met vrijwilligers uit de jeugdraad) werd een nieuw informatiebeleid uitgewerkt. Bedoeling is om alle jeugdinfo te bundelen onder de naam JinD, wat staat voor Jong in Dilbeek en via o.a. Jind.be te informeren en te communiceren met de Dilbeekse kinderen en jongeren.
De ontwikkeling van de website wordt geraamd op € 5.900 incl. btw, voor de ondersteuning en het onderhoud gedurende vier jaar bedraagt de raming € 4.100 incl. btw.
Reclameborden moeten weg

 

De reclameborden op de hoek van de Berchemstraat-Moortebeekstraat moeten weg. Dat besliste het schepencollege. Het gaat om panelen voor het te huur stellen van burelen in het bedrijvencomplex Eikelenberg in de iets verder gelegen Eikelenbergstraat. Die panelen moeten vergund worden.
Geen strooizout voor privé-doeleinden
Naar aanleiding van een vraag van een inwoner uit de Kapelstraat in Dilbeek wenst het schepencollege te herhalen dat geen zout aan privé personen voor gebruik op het openbaar domein ter beschikking wordt gesteld daar uit vroeger opgedane ervaring is gebleken dat de meeste inwoners dit voor privédoeleinden aanwenden.
Kerselaarstraat staat op meerjarenplanning
Naar aanleiding van een vraag van een inwoner van de Kerselaarstraat, antwoordde het schepencollege dat de modernisering van de straat opgenomen staat in de meerjarenplanning 2013-2014. De afbrokkelende kanten en de putten worden wel zo vlug mogelijk hersteld.
Herinrichting Brusselstraat – Ternat (grens Sint-Martens-Bodegem)
Het schepencollege besliste een krediet van 35.000 euro in te schrijven om het aandeel van Dilbeek in de herinrichting van de Brusselstraat Ternat tot aan de grens met Sint-Martens-Bodegem te betalen. Dilbeek dient voor deze werken (vanaf de grens Ternat tot aan de Driehofveldenlaan) een totaal bedrag van € 28.976,98 (btw inclusief) ten laste te nemen. Het ontwerpdossier komt op de gemeenteraad van december.
Werken gemeenteplein Groot-Bijgaarden
Begin volgend jaar is er een openbare aanbesteding voor de renovatie van het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden. Vele stenen liggen er los of zijn kapot gereden. De politie onderzocht de verkeersafwikkeling tijdens de werken en kwam tot besluit dat er voldoende omleidingsmogelijkheden zijn waardoor een fasering van de betonwerken onnodig is.
De Lijn werd hierbij betrokken en er werd een plan van de werken overgemaakt. Zij bekijken zelf op welke wijze zij de nodige omleidingen en verplaatsingen van bushaltes zullen organiseren. De eigenlijke werken moeten in de eerste jaarhelft van 2012 worden uitgevoerd.
Dilbeek werkt verder met Haviland
Dilbeek werkt verder met de intercommunale Haviland voor de inzameling van verpakkingsafval (papier/karton, PMD en glas) via Fost Plus. In vergelijking met de vorige overeenkomst zijn er wel enkele verschillen:
- voor de papierinzameling in het recyclagepark worden 2 ipv 1 containers ter beschikking gesteld
- gemeenten kunnen de maximumprijs van een PMD-zak optrekken tot 0,15 euro/zak (deze bedraagt nu 0,13 euro/zak)
- voor de papierinzameling wordt een bijkomende jaarlijkse administratieve kost aangerekend van 7,5 euro/ton (raming voor Dilbeek: 21000 euro) om het verlies op de overslagkosten te compenseren.
Zonder de FOST-Plustussenkomst via het Havilandcontract is inzameling van PMD aan huis onbetaalbaar. FOST-Plus betoelaagt ook ca. ¾ van de glas- en papierinzameling.
Dit voorstel moet nog op de gemeenteraad van november worden goedgekeurd.
Paaltjes aan schoolomgeving Nieuwenbos/Hazepad
Het schepencollege gaat in op het advies van de politie om katafoonpaaltjes te plaatsen langs de bermen van de schoolomgeving aan Nieuwenbos/Hazepad in Groot-Bijgaarden. De paaltjes zijn nodig om de veiligheid van de schoolkinderen te garanderen daar er vele bestuurders hun voertuigen op de gelijkgrondse grasberm parkeren.
Aankoop natuurgebied Ter Pede
Het schepencollege gaat principieel akkoord een gemeentelijke subsidies te geven aan Natuurpunt Dilbeek voor de aankoop van het natuurgebied Ter Pede. Het betreft hier de aankoop van 3ha natuurgebied in Sint-Anna-pede aansluitend op het overstromingsgebied aangelegd door de provincie ter hoogte van de zeventien bruggen. De aankoop is al gebeurd maar de restfinanciering is nog niet rond.
Natuurpunt Dilbeek verwijst voor de gemeentelijke subsidie naar het engagement voor natuurbehoud dat de gemeente vorig jaar uitsprak met het ondertekenen van het Charter voor Biodiversiteit. Ook dient gelet te worden op de maatschappelijke nevenfuncties van dit natuurgebied, dat naast een waterbergende functie tevens een belangrijke natuureducatieve en een toeristisch-recreatieve troef voor Dilbeek is.
Klacht tegen uitbating Makady
Het schepencollege gaat bij de nv Makady aandringen de beloofde verbeteringen uit te voeren die de zaakvoerder op een infovergadering in september voorlegde. Maar er is nog niets gewijzigd schreef een bewoonster.
Het schepencollege gaat de nv Makady verzoeken het gemeentebestuur op de hoogte stellen van de stand van zaken inzake beheersing geluidshinder en aandringen op een snelle aanpak van dit probleem. Het verzoekt de nv Makady onmiddellijk de groenbuffer uit te voeren, de goederen aan de achterkant van het gebouw in de breedte te stapelen, de lichthinder vanaf 22 uur te beperken tot noodzakelijke noodverlichting
46 bomen weg aan La Motte
De milieudienst maakt een aanvraagdossier op tot het vellen van 46 bomen aan het kasteel La Motte. Het schepencollege wil de bomen graag laten vellen in februari/maart volgend jaar.
Om veiligheidsredenen is het vellen van de 46 hoge canadabomen ter hoogte van kasteeldomein La Motte uiterst dringend. De buurtbewoners zijn al jaren vragende partij om verschillende redenen: de bladafval is enorm, in de kruinen zitten enorm veel dode takken wegens enig gebrek aan onderhoud de jongste jaren. De kans op schade is groot, onder de bomen staan heel regelmatig wagens geparkeerd, de bomen staan erg dicht tegen de woningen aan de overkant van de Lumbeekstraat.
Bijkomend wordt het zicht op het gerestaureerde Kasteel La Motte totaal belemmerd en is de toegang naar het kasteel erg donker en helemaal niet uitnodigend.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief