GROOT-BIJGAARDEN - 134 personen geklist met drugs tijdens Groove City 2011

C21

GROOT-BIJGAARDEN - 134 personen geklist met drugs tijdens Groove City 2011

Politielogo_2011_p200

In de nacht van 26 op 27 november werd op het terrein van Brussels Kart Expo aan de Gossetlaan opnieuw een grootschalige techno-fuif in vier zalen georganiseerd. Zoals dit reeds jaren het geval is, werkten de politie van Dilbeek, de brandweer en het Rood Kruis Vlaanderen intensief samen om dit evenement in goede banen te leiden. Ook de federale politie bood ondersteuning en er was tevens een goede samenwerking met de organisatoren. Er zijn nog geen cijfers bekend omtrent de effectieve opkomst. Er werden 10 000 deelnemers verwacht, maar dit aantal bleek een felle overschatting.

De politie had als globale opdracht om op de locatie te zorgen voor het veilig en vreedzaam verloop van de gebeurtenis, waarbij ze vooral aandacht had voor de handhaving van de openbare orde, voor verkeersregeling en voor drugcontroles aan de ingang.
In de onmiddellijke omgeving organiseerde de lokale politie van Dilbeek een actie alcohol- en drugs in het verkeer. Ook de politiezone AMOW en de federale wegenpolitie organiseerden een actie alcohol en drugs in het verkeer. In tweede fase werd een gemeenschappelijk dispositief georganiseerd door deze drie diensten.
Resultaten:
Aan de ingang van het evenement werden 1396 personen gecontroleerd door de politie. Hiervan werden 241 personen gefouilleerd, nadat ze ‘aangeduid’ werden door de drughond. 134 van deze gefouilleerden bleken in het bezit van drugs. Het betrof hier vooral cannabis in kleine hoeveelheden. Ook op de parking werd gericht gewerkt naar personen die zich bezondigden aan bezit en/of dealen van drugs. Op het evenement zelf diende de politie regelmatig tussen te komen voor kleine vechtpartijen, in samenwerking met de lokale security. Een snelle interventie vermeed escalatie van deze vechtpartijen. 1 persoon werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare ordeverstoring.
Voor wat betreft de alcohol- en drugactie in de onmiddellijke omgeving van het evenement:
Er werden in totaal 65 bestuurders aan een ademtest onderworpen en er werden 3 speekseltesten afgenomen.
4 personen bliezen A (alarm); 16 personen bliezen P (positief); 45 personen bliezen ‘safe’.
De 3 speekseltesten waren alle 3 positief.
Er werden 10 rijbewijzen ingehouden en 5 rijbewijzen ingetrokken.
Er werden 3 pv’s opgesteld wegens drugbezit.
Tijdens de controle werden twee geseinde personen aangetroffen. Eén van hen werd gerechtelijk aangehouden.
In de lokale post van het Rode Kruis werden een 30-tal mensen binnengebracht of kwamen zelf de post binnen. Het betrof hier vooral alcoholintoxicatie. Er werd 1 persoon voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Deze persoon verkeerde niet in levensgevaar.
Om 05.30 uur werd de muziek stilgelegd en het publiek verliet vrij vlot het evenement. De korte verkeershinder werd vlug in goede banen geleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief