N-VA DILBEEK lanceert bevraging over verkeersveiligheid en mobiliteit

C21

N-VA DILBEEK lanceert bevraging over verkeersveiligheid en mobiliteit

Editiepajot_dilbeek_veilig_verkeer_dilbeek_foto_ep
Foto © EP
 

Op haar open-ledenvergadering van donderdag 1 december lanceerde N-VA Dilbeek de website www.veiligverkeerdilbeek.be . Dilbeekse burgers kunnen via deze website verkeersonveilige situaties in Dilbeek melden en/of stemmen voor de in hun ogen meest onveilige verkeerssituaties.

Stijn Quaghebeur, gemeenteraadslid, licht toe: “De verkeersveiligheid kan in Dilbeek op tal van vlakken verbeterd worden. Dit zal ongetwijfeld geld en middelen kosten, want sommige situaties zet je niet in een handomdraai recht. Daarom is het nodig de juiste prioriteiten te stellen voor de komende jaren. Bovendien kennen we ongetwijfeld niet alle verkeersonveilige situaties. Met deze website laten we de Dilbekenaar aan het woord. Gedurende 3 maanden kan hij of zij stemmen of nieuwe verkeersonveilige situaties aanbrengen. Na afloop verzamelen we de reacties en stellen we op basis hiervan (en van onze visie op mobiliteit) een actieplan op om te werken aan een betere verkeersveiligheid in de komende bestuursperiode. Een “witboek” verkeersveilig Dilbeek als het ware. We zullen dit voorstellen in de loop van de maand maart.”
De website is heel eenvoudig in gebruik.
●Elke bezoeker van de website kan een verkeersprobleem registreren door een omschrijving ervan in te voeren en eventueel een digitale foto op te laden. Het geregistreerde verkeersprobleem verschijnt helemaal onderaan in de lijst.
●Een bezoeker van de website kan aangeven dat een bepaald probleem prioritair dient aangepakt te worden door er een stem op uit te brengen. De lijst van verkeersproblemen is geordend volgens het aantal uitgebrachte stemmen : het verkeersprobleem waar het meeste stemmen op uitgebracht zijn staat bovenaan. Vanop een bepaalde computer kan 30 keer gestemd worden met een tussenpauze van minimaal 15 minuten.
●Een bezoeker van de website kan reageren op een geregistreerd verkeersprobleem en een mogelijke aanpak suggereren.
●Een bezoeker kan op de site ook een mail aanmaken om het probleem aan anderen te suggereren.
“Verkeersveiligheid belangt iedereen aan: elke bevraging duidt telkens opnieuw aan dat dit een topprioriteit moet zijn voor het nieuwe gemeentebestuur. We willen dit als N-VA Dilbeek dan ook ter harte nemen en tot een breed draagvlak komen voor het gevoerde beleid in de komende jaren”, besluit Stijn Quaghebeur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief