DILBEEK - Screeningscampagne borstkanker

C21

DILBEEK - Screeningscampagne borstkanker

Borstkanker_p200

Het schepencollege gaat akkoord met de organisatie van de tweejaarlijkse preventieve screeningscampagne rond borstkanker en de bijbehorende sensibiliseringsacties in 2012.

Sinds 15 juni 2001 wordt tweejaarlijks een preventief borstkankeronderzoek georganiseerd door de Vlaamse overheid samen met het regionaal screeningscentrum van het UZ Brussel, de plaatselijke erkende radiologen (Radiologisch centrum Dr. Cotenie-De Smedt), de huisartsen en het LOGO.
De Vlaamse overheid financiert het bevolkingsonderzoek volledig. De doelstelling is dat alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar er een gewoonte van maken om zich tweejaarlijks gratis te laten screenen. De volgende campagne loopt over heel 2012.
De ± 5.000 doelgroep-vrouwen ontvangen een persoonlijke uitnodigingsbrief van het screeningscentrum UZ Brussel.
De gemeente heeft een sensibiliserende rol en kan hiervoor gratis gebruik maken van het materiaal dat het LOGO ter beschikking stelt. De gemeente ontvangt affiches en folders om te verspreiden in de openbare gebouwen, in mutualiteiten, bij huisartsen,… In het infoblad en op de website wordt in februari volgend jaar het doel en het verloop van de campagne beschreven. Het gemeentebestuur gaat ook de verenigingen aanschrijven om het thema bespreekbaar te stellen. Mogelijks komt er ook een stand in de bibliotheek rond dit thema.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief