Parking voor autobussen in GROOT-BIJGAARDEN

C21

Parking voor autobussen in GROOT-BIJGAARDEN

Open_tours_p200

Het schepencollege heeft de vergunning goedgekeurd van de nv Nicdo (Open Tours) voor het aanleggen van een parking voor autobussen in de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden.

De parking is gelegen in industriegebied en heeft een redelijk omvangrijke oppervlakte (verharding van ca. 5500 m²), maar ligt niet in een recent overstroomd gebied of overstromingsgevoelig gebied. Door het verharden van het perceel met asfalt wordt de infiltratie van het hemelwater in de bodem plaatselijk verhinderd. Het opgevangen regenwater wordt door middel van zes buffertanks met totale inhoud van 110.000 liter vertraagd afgevoerd naar de riolering.
Voor het project werden reeds twee stedenbouwkundige vergunningsaanvragen ingediend. De eerste aanvraag werd op 18 april 2011 door het college geweigerd wegens het ontbreken van een beplantingsplan en het niet doorstaan van de watertoets. De tweede aanvraag werd ingetrokken door de bouwheer en vervangen door het huidige dossier.
De parking heeft een breedte van 79 m en een diepte van 78 m. De parking wordt in asfalt aangelegd en zal plaats bieden aan 46 autobussen. Op het perceel wordt eveneens een opslagcontainer met oppervlakte van 10 x 10 m² voorzien. Rondom de parking komt een groene bufferzone. De breedte van deze zone varieert tussen de 1,56 m en 10,9 m. Het perceel situeert zich in de industriezone Gosset.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief