DILBEEK solidair met de slachtoffers van de tropische storm in de Filipijnen

C21

DILBEEK solidair met de slachtoffers van de tropische storm in de Filipijnen

Editiepajot_dilbeek_tropische_storm_filipijnen_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

Dilbeek stort 650 euro voor noodhulp via UNICEF. De tropische storm Washi heeft op de Filipijnen voor hevige overstromingen gezorgd. UNICEF bereidt zich voor om noodhulp te bieden aan ongeveer 43.000 kinderen die door de overstromingen zijn getroffen.

De tropische storm die tijdens de nacht van 16 op 17 december hevig tekeer ging, heeft al zeker 650 doden geëist, 900 anderen blijven vermist. Op één dag tijd kreeg ze meer regen te verwerken dan anders in een hele maand.
De aandacht van UNICEF gaat nu vooral uit naar de 43.000 kinderen die slachtoffer werden van de zware overstromingen. Zowat 14.000 onder hen werden ondergebracht in opvangcentra.
Samen met andere VN-organisaties en de Filipijnse overheid bekijkt UNICEF nu wat de eerste grote noden zijn van de getroffen families en ontheemden. Zo wordt er gezorgd voor waterkits met onder meer emmers, uitvouwbare watercontainers en waterzuiveringstabletten, hygiënekits met onder meer zeep en tandenborstels, tenten en zeilen voor tijdelijk onderdak, vitamine A voor moeders en kinderen, voorlichtingsmateriaal voor borstvoeding om babysterfte te voorkomen en speelgoed.
Meer informatie over de werking van de RIS kan u terugvinden op de website www.risdilbeek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief