DILBEEK - Weer belasting op tweede verblijven

C21

DILBEEK - Weer belasting op tweede verblijven

Belasting_p200

Dilbeek voert opnieuw de belasting op de tweede verblijven in. In de periode 2004 tot 2006 werd er in Dilbeek al een belasting op tweede verblijven geheven. Door de dalende inkomsten uit dividenden is de herinvoering onvermijdelijk. Het zoeken naar bijkomende bronnen van ontvangsten is dus een financiële noodzaak voor de gemeente. Het voorstel om weer een belasting op bouwen, verbouwen en herbouwen in te voeren, is door het schepencollege teruggetrokken.

Het belastingreglement op tweede verblijven is samen met het leegstandsreglement hét middel voor het vermijden van leegstand en verwaarlozing van woongelegenheden in de gemeente en voor het maximaal gebruik van de beschikbare woonruimte. Een pand dat voor wonen geschikt is en waar geen inschrijving in het rijksregister voor is, zal bijgevolg hetzij als leegstaand, hetzij als tweede verblijf belast worden. De belasting wordt ingevoerd vanaf 1 januari 2012. De belasting bedraagt jaarlijks 1.000 euro per tweede verblijf.
Is vrijgesteld van belasting:
-de woongelegenheid waarin een al dan niet in de gemeente gedomicilieerd persoon uitsluitend een beroepsactiviteit uitoefent;
-de woongelegenheid waarin of waaraan geen kookgelegenheid is;
-de woongelegenheid erkend als studentenkamer, volgens de bepalingen van de Vlaamse Wooncode
-een tent, elke verplaatsbare caravan en woonaanhangwagen
-een garage
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief