DILBEEK - Snelheidsremmers in de Herdebeekstraat

C21

DILBEEK - Snelheidsremmers in de Herdebeekstraat

Editiepajot_dilbeek_snelheidsremmers__herdebeekstraat_foto_gerrit_achterland
Deze ochtend werd snelheidsremmers geplaatst in de Herdebeekstraat. Daarmee komt het schepencollege tegemoet aan de vele klachten over overdreven snelheid in de Herdebeekstraat. - Foto © Gerrit Achterland
 

Deze ochtend, woensdag 21 december, zijn er op twee plaatsen in de Herdebeekstraat, enerzijds ter hoogte van de Armveldweg en anderzijds ter hoogte van de Lennikseweg, bloembakken geplaatst op geschrankte wijze om de snelheid van het verkeer op deze straat af te remmen.

De plaatsing van de bloembakken werd dermate gekozen dat het bewoond gedeelte telkenmale wordt gevrijwaard en zodanig dat eveneens de fietsers tussen de bloembakken en de boordstenen kunnen langs rijden. Indien de weersomstandigheden het toelaten (droog weer) zal nog een aanvullende markering met witte verf worden aangebracht om de fietsers te kanaliseren en om deze bloembakken door middel van arcering nog beter zichtbaar te maken buiten de al geplaatste reflecterende signalisatie op deze bloembakken.
Deze maatregel is het gevolg van enkele plaatsbezoeken van de technische verkeerscommissie die het college al adviseerde om dergelijke plaatsing te realiseren en geeft eveneens een antwoord op diverse vragen die in dit verband reeds werden gesteld enerzijds door de gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies en anderzijds door de gemeenteraad.
Uiteraard is het de bedoeling vooralsnog de geplaatste hindernissen te evalueren op korte termijn doch het schepencollege is ervan overtuigd dat het repetitief effect van deze plaatsing samen met de vroeger al aangebrachte hindernissen voor en na de spoorwegbrug in het kader van de GEN-werken (beveiliging uitrit camions) zeker een gunstig effect zullen hebben op de snelheid in deze straat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief