DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Nieuwe politievoertuigen

Het schepencollege gaat akkoord met het voorstel van de politie om voor een periode van 36 maanden drie nieuwe politievoertuigen te huren van het type SUV en break. Twee firma’s dienden een offerte in. De politie rijdt vanaf volgend jaar met Volkswagen Touareg (type SUV) en een Volvo XC 70. Een Touareg kost over 36 maanden 100.000 euro. Daarin is onderhoud en verzekering begrepen. De Volvo XC 70 kost over dezelfde periode € 98.514,71 incl. btw.
Huldiging bloedgever
Op 13 februari om 18 uur wordt op het gemeentehuis Francis De Ridder ontvangen. Hij gaf al 160 keer bloed aan het Rode Kruis.
Lokaal voor Groendienst moet dicht
Op last van de arbeidsgeneesheer en preventieadviseur moet het lokaal dat Providentia ter beschikking stelt in de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden voor de Groendienst onmiddellijk dicht. Er stellen zich te veel veiligheidsproblemen (elektrocutie, waterinsijpeling, vocht,…).
Nieuw wegdek IJsbergstraat
Volgende maand komt er een overlegvergadering tussen de gemeente Dilbeek, Eandis en Tuc Rail over de gevaarlijke situatie op de nieuwe spoorweg in de Ijsbergstraat. De zichtbaarheid op de IJsbergstraat laat momenteel te wensen over. De openbare verlichting werd nog niet verplaatst van het oude naar het nieuwe tracé.
Heraanleg Dorpsplein Sint-Martens-Bodegem
Het schepencollege laat een stabiliteitsstudie uitvoeren om na te gaan of een parking op de bergingscollector van Aquafin bij de herinrichting van het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem geen problemen stelt. Aquafin is bereid een precaire bezetting toe te laten, die op elk ogenblik herroepbaar is. De gemeente moet geen jaarlijkse vergoeding betalen.
Cradle to cradle papier
Het schepencollege gaat in op een voorstel van een firma om het kantoorafval volgens het zogenaamde cradle to cradle-principe te verwerken. Ingezameld papierafval wordt opnieuw verwerkt tot kantoorpapier (en niet tot laagwaardig karton). Gedeeltelijk in ruil voor het ingezamelde papier (+ karton) wordt een hoeveelheid nieuw kantoorpapier geleverd. Er komt een proefperiode in de Kasteelhoeve voor de periode van 1 januari tot 30 juni 2012. Na positieve evaluatie is uitbreiding mogelijk naar andere gemeentegebouwen.
Voor de inzameling levert de firma kantoorcontainers, die 14-daags worden geledigd, voor vertrouwelijk en niet-vertrouwelijk papier. De kantoorcontainers moeten enkel op vooraf afgesproken plaatsen klaargezet worden.
. Tot dusver werd gemeentelijk afval gewoon gerecycleerd of afgevoerd naar een verbrandingsoven. Een hoogwaardige recyclage tot nieuwe grondstof (afvalpapier wordt opnieuw kantoorpapier) was nog niet aan de orde. 
Dit principe heeft nog bijkomende voordelen:
- de ophaling en het versnipperen van vertrouwelijk papier (vaak nog zichtbaar) door gemeentepersoneel valt weg
- de schoonmaaksters en de dienst openbare reinheid hebben minder werk met het ophalen van kantoorafval (enkel nog karton)
Ook op financieel vlak zijn er veel voordelen.
Verkeersproblemen kleuterschool Klein Klein Kleuterke
De verkeerscommissie heeft de verkeerssituatie aan de kleuterschool Klein Klein Kleuterke in Sint-Ulriks-Kapelle bekeken. Er blijkt een probleem te zijn met het parkeren van de schoolbus. Deze kan er tijdens de aanvang en sluiting van de school door de geparkeerde voertuigen niet op de voorziene plaats voor de schoolingang staan. Desondanks is er een verkeersbord dat dit regelt. Voertuigen parkeren zich echter overal en chauffeurs negeren er tevens de verkeerslichten.
De volgende maatregelen kwamen uit de bus:
•             De gele onderbroken belijning ter hoogte van de ingang van de school wordt opgefrist. Op het programma wegmarkeringen van volgend jaar wordt ingeschreven: een bushalte laten aanbrengen op de rijbaan ter hoogte van de schoolingang.
•             Prijs vragen voor het aanbrengen van enkele voetgangersbeugels ter hoogte van het voetpad aan de schoolingang.
•             De heraanleg van het voetpad opnemen in het voetpadenprogramma 2012.
•             De dienst Welzijn en Preventie inlichten over de vraag naar een gemachtigde opzichter ’s ochtends aan de school.
•             Meer politiecontrole tijdens de aanvang en sluiting van de school.
Geen bloembakken in H. Placestraat
De verkeerscommissie en het schepencollege vinden het geen goed idee dat inwoners op eigen houtje bloembakken plaatsen om te verhinderen dat wagens op het voetpad rijden. Dat gebeurde onlangs in de Hendrik Placestraat in Groot-Bijgaarden. De lokale politie trad op en liet deze bloembakken verwijderen. Voorlopig stelt de verkeerscommissie en het schepencollege voor om geen maatregelen in de H. Placestraat te treffen.
De voetpaden in de H. Placestraat zullen worden opgenomen in het volgende voetpadenprogramma. Bij deze heraanleg zal de boordsteen iets verhoogd worden wat eveneens kan verhelpen dat het verkeer op de voetpaden rijdt.
In de H. Placestraat is het halfmaandelijks beurtelings parkeren van kracht. Mogelijks wordt dit door de wetgever in 2012 afgeschaft. Door deze ingreep zullen de voertuigen misschien meer geschrankt parkeren, wat dan weer een invloed kan hebben op het rijden op de voetpaden.
Paaltje Pipo Balloons Groot-Bijgaarden
Omdat het verkeer er geregeld op het voetpad rijdt aan de handelszaak Pipo Balloons in Groot-Bijgaarden, besliste het schepencollege op advies van de verkeerscommissie een bijkomend paaltje langsheen het voetpad te plaatsen, zodat het rijden op de stoep niet meer mogelijk wordt. Vrachtwagens hebben op één jaar tijd al drie keer tegen de luifel van de zaak gereden met veel schade tot gevolg.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief