DILBEEK - Vijf jaar Start to Swim in Dilkom: succes van persoonlijke begeleiding

C21

DILBEEK - Vijf jaar Start to Swim in Dilkom: succes van persoonlijke begeleiding

Start_to_swim_p200

Eind 2006 organiseerde zwembad Dilkom de eerste ‘Start to Swim’ met een kleine 20 deelnemers. Door mond-tot-mondreclame groeide het aantal deelnemers echter snel tot 70 nieuwe starters per jaar.

De reden van het succes? “ Elke zwemmer krijgt individuele stijlbegeleiding én een aangepast trainingsschema “, vertelt Katia Van Daele, de Start to Swim-begeleidster. “Bovendien zijn er voorbehouden zwemuren en –banen”
Start to Swim richt zich tot twee groepen: enerzijds personen die nooit degelijk hebben leren zwemmen, zij zijn vooral gebaat met het bijschaven van hun zwemtechniek; anderzijds goede zwemmers die vooral nood hebben aan een aangepast trainingsschema om verder te evolueren.
“We zien dan ook alle leeftijden en zwemniveau ’s bij onze deelnemers. En dat is fijn. Zwemmen is immers mogelijk voor jong én oud. Iedereen zwemt op zijn niveau en vordert op eigen tempo. Het resultaat: iedereen is tevreden.
TER INFORMATIE : dinsdag 10 januari om 16u is er voor de Start To Swim – deelnemers een drink in het zwembad en worden enkele deelnemers die in 2006 gestart zijn en nog steeds zwemmen, in de bloemetjes gezet door schepen van Sport Luc Deleu en burgemeester Stefaan Platteau.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief