Afsluiten opritten Kattebroekstraat DILBEEK

C21

Afsluiten opritten Kattebroekstraat DILBEEK

Omeidingsborden_p200

In samenspraak met de NV Aquafin, bouwheer, zijn momenteel de saneringswerken “aanleg verbindingsriolering Molenbeek” in uitvoering waarbij het afvalwater van de wijk Hof Ter Puttenlaan, Elzendreef, Oranjerielaan, Bloemendal, Struweelgaard, Prieeldreef rechtstreeks wordt verbonden met de collector Elegembeek en zo verder afwatert in de richting van de Molenbeek-Pontbeek.

In de Kattebroekstraat waar in open sleuf wordt gewerkt, dient een deel van de rijweg opgebroken te worden. Dit zal gebeuren onder de brug van de Ring om Brussel (R0). De nieuwe verzamelriool zal aan de oostelijke zijde van de Ring aangesloten worden op de bestaande moerriool die het vuile water verder zal afvoeren naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Brussel-Noord.
De Kattebroekstraat is ter hoogte van de R0 vanaf 10 januari 2012 afgesloten zoals ter plaatse was aangegeven. Tevens zijn de op- en afritten nr. 12 van de R0 afgesloten vanaf heden tot einde maart.
Door de werken is er hinder te verwachten voor de omwonenden. Dit betekent dat de toegang tot de woningen beperkt zal zijn en dat er geen doorgaand verkeer is toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar tijdens de werkuren (van 7u ’s morgens tot 16u30) zal ook dit op bepaalde momenteel moeilijk zijn. De verkeersborden en eventuele aanwijzingen van de aannemer dienen gerespecteerd te worden.
De planning van de werken is steeds afhankelijk van onvoorziene omstandigheden (o.a. weerverlet).
De werken houden in dat er heel wat minder verkeer door de Kattebroekstraat zal rijden de komende maanden. Het gemeentebestuur zal na de werken de situatie evalueren en zijn houding bepalen inzake eventuele definitieve maatregelen om deze situatie desgevallend te bestendigen.
Hierbij zal uiteraard het overleg met de Vlaamse Overheid (AWV) van doorslaggevend belang zijn inzake eventuele maatregelen aan het op- en afrittencomplex van de Ring om Brussel (R0) alsmede de mogelijke visie binnen het Masterplan Dilbeekse Kern welke op heden wordt uitgewerkt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief