DILBEEK – Politieagenten krijgen rake klappen bij arrestatie sackjackers

C21

DILBEEK – Politieagenten krijgen rake klappen bij arrestatie sackjackers

Politielogo_2011_p200

Vrijdagnacht zagen drie inspecteurs van de lokale politie Dilbeek tijdens hun patrouille twee verdachte personen aan het op- en afrittencomplex 13 van de R0 aan de Ninoofsesteenweg. Aangezien in het verleden op deze locatie reeds verschillende sackjackings en diefstallen uit voertuigen werden vastgesteld, besluiten de inspecteurs de personen in het oog te houden. De inspecteurs zien kort daarna hoe de twee verdachten zich naar een voertuig begeven dat stil staat voor de rode verkeerslichten. Ze horen dat de verdachten de ruit van het voertuig inslaan.

Het slachtoffer, een 52-jarige vrouw uit Ninove, wou op het moment van de feiten van Molenbeek richting Ninove rijden. Op het moment dat zij voor het rode verkeerslicht staat, wordt de ruit van haar voertuig aan de rechterzijde ingeslagen. De verdachte probeert haar handtas los te rukken maar die was vastgemaakt door middel van haar veiligheidsgordel. Ze gebruikt de geluidshoorn van haar voertuig en rijdt snel weg als het verkeerslicht groen wordt, waardoor de verdachten weglopen richting Sleutelplasstraat.
De drie inspecteurs lopen de verdachten achterna. In een poging om de verdachten te vatten en onder controle te krijgen, krijgen de inspecteurs rake klappen. Eén van de verdachten slaagt erin om weg te vluchten met zijn voertuig. Hij wordt later door de politiezone Brussel West geïntercepteerd.
De verdachten zijn afkomstig uit Lennik en Sint-Jans-Molenbeek en zijn resp. 19 en 20 jaar oud. Beiden zijn geen onbekenden voor het gerecht. Zij worden op zaterdag 21 januari ter beschikking gesteld van het parket.
De drie inspecteurs werden verzorgd in het ziekenhuis en zijn voorlopig allen 7 dagen werkonbekwaam. De neus van één van de inspecteurs is op meerdere plaatsen gebroken ten gevolge van een zware vuistslag.
Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachten ook in aanmerking komen voor andere, soortgelijke feiten in de omgeving.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief