DILBEEK - VlagD huldigt nieuwe straatnaamborden

C21

DILBEEK - VlagD huldigt nieuwe straatnaamborden

Editiepajot_dilbeek_inhuldiging_straatnaamborden_door_vlagd_foto_steven_walravens
VlagD wil in de toekomst nog meerdere acties op touw zetten om het Vlaamse karakter in Dilbeek te behouden. Foto © Steven Walravens
 

In Dilbeek hebben de Vlaamse Volksbeweging, het Davidsfonds Wolsem en de Marnixring hun krachten gebundeld om de Vlaamse Actiegroep Dilbeek of kortweg VlagD op te richten.

VlagD pakte zaterdag meteen uit met een symbolische actie. Al jaren ijvert de Vlaamse beweging voor een nieuw straatnaambord met een Vlaamse Leeuw erop. Dit om het Vlaamse karakter van Dilbeek te beklemtonen.

Piet Ronsijn, voorzitter VlagD: “Vorig jaar slaagde gemeenteraadslid Joris Pison (Vlaams Belang) erin om de meerderheid te overtuigen om dit punt goed te keuren op de gemeenteraad. Vandaag 10 maanden later zijn er reeds vijf nieuwe bordjes vervangen.”

Omdat de gemeente tot op heden de nieuwe borden nog niet zelf ingehuldigd had besloot VlagD dit dan maar te doen en het gemeentebestuur hiervoor uit te nodigen. Het gemeentebestuur stuurde schepen voor Vlaamse aangelegenheden Willy Segers naar de manifestatie.

De Schepen was blij met de actie en vind ook dat de vervanging van de straatnaamborden te traag gaat. Desondanks dat hij instaat voor het Vlaams Beleid heeft hij zelf weinig vat op de vervanging van de straatnaamborden.

Voor de korte optocht kon de nieuwe actiegroep meteen rekenen op een 50-tal sympathisanten. De initiatiefnemers hopen dat er nog verenigingen hun voorbeeld volgen en zich aansluiten bij VlagD om samen meer te bereiken.

U kan de Vlaamse actiegroep Dilbeek volgen op huw webstek www.vlagd.be en via Facebook onder de naam ‘Vlag Dilbeek’

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2012
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief