DILBEEK - Buurtbewoners vragen schorsing van de Colruytvergunning in Itterbeek

C21

DILBEEK - Buurtbewoners vragen schorsing van de Colruytvergunning in Itterbeek

Editiepajot_dilbeek_bettendries_i_f
Ingezonden foto

Na de gemeente, negeert ook de deputatie de talrijke bezwaren. Een aantal buurtbewoners uit de wijk Bettendries stappen eerstdaags naar de Raad van Vergunningsbetwistingen om de vergunning voor het bouwen van een nieuwe Colruyt-winkel te laten schorsen. Ook de deputatie van Vlaams-Brabant heeft zich immers geschaard achter de sterk gecontesteerde plannen om aan de Herdebeekstraat in Sint-Anna-Pede een grote winkel (2.800m2) neer te poten.

Het buurtcomité hoopte dat de gouverneur en de betrokken gedeputeerden, Julien Dekeyser
(Ruimtelijke Ordening) en Jean-Pol Olbrechts (Bouwberoepen Halle-Vilvoorde) tot een objectieve evaluatie van het dossier zouden overgaan. Dat bleek ijdele hoop, want de deputatie negeerde alle argumentatie die tijdens een hoorzitting in Leuven naar voor werd gebracht. Het ontwerp van beslissing lag al klaar nog voor de deputatie naar de verschillende partijen luisterde.
 
“Itterbeek kan na het faillissement van Prima Meerts een nieuwe buurtwinkel gebruiken. Een
grootschalige Colruyt die klanten wil aantrekken uit gans Dilbeek én ver uit de omliggende
gemeenten hoort echter niet thuis in Itterbeek. Alle structuurplannen en beleidsnota’s wijzen in dezelfde richting”, benadrukt Eddy Cousin, één van de beroepsindieners. “Als politici de
ondernemingen uit de grootdistributie graag helpen bij het realiseren van hun groeidoelstellingen is er maar één gezonde optie: nieuwe ruimte creëren voor grote handelszaken op hiervoor geschikte plaatsen, dus met een goede mobiliteit en ruimtelijke ordening en binnen een Vlaamse toekomstvisie over winkelen, zonder te vervallen in verwerpelijke scenario’s van oude politieke cultuur”, besluit Peter Wiels namens het Buurtcomité Bettendries.
 
SCHORSEN
Gezien de overheid de eigen regels en beleidsplannen niet naleeft zijn de buurtbewoners
genoodzaakt de vergunning nu te laten schorsen en vernietigen door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
 
Bovendien loopt er nog een procedure bij de Raad van State die evenzeer faliekant kan aflopen voor de veelbesproken bouwplannen. Volgens het tussentijdse verslag van de auditeur bij de Raad van State heeft de gemeente Dilbeek niet de wettelijke verplichtingen gerespecteerd voor het wijzigen van rooilijnen en buurtwegen. Als het verwachte arrest deze zienswijze bevestigt is de beslissing over de rooilijnen nietig en zou de firma uit Halle, mocht die overwegen de bouwwerken aan te vatten, wel eens even ver kunnen staan dan 3 jaar geleden. Mogelijk komt men dan eindelijk tot het besef om naar een ander, wel geschikt terrein uit te kijken, zeggen zij bij het buurtcomité Bettendries..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief