DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Dilbeek heeft 14.168 brievenbussen

Voor de toepassing van het belastingreglement op het reclamedrukwerk moet jaarlijks het aantal brievenbussen worden geteld. Voor 2012 is dat vastgesteld op 14.168 bussen.
Het aantal brievenbussen wordt opgevraagd bij de Post en wordt vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in het eerste kwartaal van elk aanslagjaar.
De Post gaf de volgende cijfers:
Aantal bussen voor het dienstjaar 2012
•             Deelgemeente Dilbeek: 6.163 bussen
•             Sint-Martens-Bodegem: 992 bussen
•             Sint-Ulriks-Kapelle: 656 bussen
•             Itterbeek: 1.616 bussen
•             Groot-Bijgaarden: 2.800 bussen
•             Schepdaal: 1.941 bussen
Dat geeft een totaal voor groot-Dilbeek van 14.168 bussen.
 
Tweede zitdag voor verkoop gemeentehuis Sint-Martens-Bodegem
De tweede zitdag voor de openbare verkoop van het gemeentehuis van Sint-Martens-Bodegem heeft plaats op maandag 27 februari 2012 om 19 uur.
 
Kloostermuur domein Broeders instabiel
Het schepencollege richt een aangetekende brief aan de nieuwe eigenaar van het domein van de Broeders in Groot-Bijgaarden om zo snel mogelijk herstellingswerken uit te voeren aan de instabiele kloostermuur. Op 18/01/2012 is een deel van de muur van het domein van de Broeders palend aan de Kloostermuur al ingevallen. Ook op andere plaatsen is deze muur als zeer bouwvallig te bestempelen en dreigen er stenen uit te vallen op het openbaar domein. Om veiligheidsredenen werden al op 19/01/2012 nadars aangebracht om te wijzen op het gevaar en om ongelukken te voorkomen.
Kruispunt Pedestraat
De tijdelijke oversteekplaats aan de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de garage Trullemans blijft behouden zolang het kruispunt van de Pedestraat met de Ninoofsesteenweg niet volledig in orde is. Het schepencollege volgt hierin het advies van de politie. Pas als het kruispunt is afgewerkt mag volgens de politie het middeneiland verdwijnen. Het schepencollege gaat nogmaals aandringen bij het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt zo vlug mogelijk af te werken. En voor de tussentijd wordt gevraagd de belijning aan de oversteekplaats, die quasi volledig verdwenen is, te vernieuwen.
Nieuwe graafmachine wordt aangekocht
Het schepencollege heeft beslist dat in afwachting van de aankoop van een nieuwe graafmachine voor de gemeentelijke stapelplaats en het recyclagepark een machine wordt gehuurd. De vorige verreiker werd gestolen.
De gestolen machine was verzekerd voor een bedrag van 67.799 euro (cataloguswaarde). De verreiker wordt gehuurd voor een periode van 2 maanden in afwachting van de aankoop van een nieuwe machine. De verreiker wordt niet alleen gebruikt voor het laden van zout maar nog meer voor het opstuiken van de containers in het recyclagepark. Ook andere diensten (sport, groen) maken er af en toe gebruik van.
Het schepencollege heeft beslist geen verreiker meer aan te kopen maar een graafmachine, die beter aan de behoeften kan voldoen.
Het schepencollege boog zich ook over een betere beveiliging van het recyclagepark. Dat kan onder meer door:
- het aanbrengen van een alarminstallatie op de nieuwe machine
- het verbeteren van het slot van de achterpoort aan de P. Benoitstraat.
Politieoefening in Kasteelhoeve
In de maand mei houdt de politie van Dilbeek een oefening in de Kasteelhoeve. Daarbij wordt een gijzeling gesimuleerd in het leegstaande vroegere rusthuis. De oefening heeft plaats buiten de openingsuren van de gemeentelijke diensten.
 
Jos Crabbe onafhankelijk
Jos Crabbe heeft de voorzitter van de gemeenteraad in een brief meegedeeld dat hij niet langer tot de fractie LVBurgemeester-Open VLD behoort maar voortaan in de gemeenteraad zal zetelen als onafhankelijk raadslid. Hij doet tevens afstand van al zijn externe mandaten die hij als lid van zijn fractie toegewezen kreeg.
Steun voor vzw Daring Bodegem
Het schepencollege heeft beslist de voetbalclub vzw Daring Bodegem financieel te steunen in haar juridisch verzet tegen de klacht van burenhinder. Het schepencollege vindt deze uitspraak een zeer gevaarlijk precedent voor alle in woongebied gelegen sportaccommodaties. Daring Bodegem gaat in beroep tegen de eerdere uitspraak van de rechtbank.
Parkeerverbod op Ninoofsesteenweg
Er komt een parkeerverbod voor zwaar vervoer (+3,5 ton) op de Ninoofsesteenweg tussen nummers 247 en 259. De gemeenteraad moet zich daar nog over uitspreken.
Sterilisatie zwerfkatten
Het schepencollege heeft na vergelijking van verschillende offertes de sterilisatie van zwerfkatten gegund aan een Dilbeekse dierenarts voor de som van € 200,43 excl. btw of € 242,52 incl. 21% btw. Dit inschrijvingsbedrag is de som van de kosten voor het steriliseren, castreren of euthanaseren van één kat(er). De opdracht wordt gegund voor een looptijd van 2 jaar. De totale uitgave op jaarbasis kan moeilijk berekend worden. Een schatting kan enkel bij benadering. Op basis van de resultaten van de vorige jaren gaat het om een uitgave van ongeveer € 7.500. Het aantal behandelde zwerfkatten bedroeg vorig jaar:  
•             Castraties: 26
•             Sterilisaties niet drachtig: 17
•             Sterilisaties drachtig: 25
•             Euthanasie: 3
 
Vellen van bomen Park La Motte
- Het vellen van de bomen in het park La Motte gebeurt op 2, 3 en 4 april 2012. Op dat ogenblik staan geen activiteiten gepland in Kasteel La Motte. De aannemer kan de werken uitvoeren tussen 7u en 18 u. De buurtbewoners worden op de hoogte gebracht van deze werken. De elektriciteitsleidingen (kant park) zullen gedurende de werken neergelegd worden. In overleg met de politie mag er tijdelijk niet geparkeerd worden op de parking gedurende de werken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief