DILBEEK - Open brief om Ring uiteindelijk rond te maken

C21

DILBEEK - Open brief om Ring uiteindelijk rond te maken

Editiepajot_dilbeek_open_brief_voor_ring_rond_te_maken_repro_sw
RING rond Brussel is momenteel een hoefijzer. Repro SW

Via de pers heeft oud-gemeenteraadslid en oud-provincieraadslid Piet Ronsijn vernomen dat Vlaanderen mogelijkheden onderzoekt om het verkeersinfarct op de noordelijke Ring rond Brussel (RO) op te lossen. “De meest logische oplossing wordt echter niet onderzocht, namelijk de afwerking van  de zuidelijke Ring (tracé Vorst-Ukkel –Watermaal-Bosvoorde of ook E19-Terhulpsesteenweg).” Legt Ronsijn ons uit.

“Een hoefijzer als Ring heeft nooit gewerkt.  Dit wordt bewezen in Antwerpen en uiteraard ook rond Brussel.  Bij een file op een hoefijzer kan je nog altijd niet kiezen om de andere kant te nemen, want die bestaat immers niet. “

Piet Ronsijn vindt het echt opmerkelijk dat men dus nu alle mogelijke pistes onderzoekt, maar niet het oorspronkelijke plan.  

“Vlaanderen moet geen oplossing zoeken voor het verkeersinfarct, maar Brussel moet dat doen, de oplossing ligt op grondgebied van het Brussels Gewest.”

Op alle wegenkaarten en stadsplannen uit de jaren 60 en 70 kan u de ronde Ring volgen, door Vorst en Ukkel. 

“Door de weigering van de gemeenten Vorst en Ukkel om de Ring op hun grondgebied te laten doortrekken werd de Ring nooit afgewerkt.  Enkele kasteelbezitters waren te machtig….   Vlaamse gemeenten in de rand rond Brussel werden vaak doormidden gesneden en er onstonden enclaves binnen de ring, die afgesneden werden van het centrum van hun gemeente.   Maar Vlaams-Brabant moest de Ring wel aanvaarden.”

Bovendien zullen alle mogelijke verdubbelingen en ontdubbelingen, zorgen voor nog meer lawaaioverlast en fijn stof rond het rondpunt van Groot-Bijgaarden  (gemeente Dilbeek).

Open brief

Piet Ronsijn vraagt in een open brief aan de Vlaamse parlementsleden en de Gemeente Dilbeek druk uit te oefenen op het  Vlaamse en Brusselse Gewest om de Ring eindelijk rond te maken.  Volgens Ronsijn moet er bovendien nu al meer geluidsmaatregelen (geluidsschermen enz) genomen worden voor de wijken rond de Ring, waar de decibels, jaar na jaar toenemen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2012
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief