Inkom kerkhof GROOT-BIJGAARDEN vernieuwd

C21

Inkom kerkhof GROOT-BIJGAARDEN vernieuwd

Editiepajot_dilbeek_kerkhof_groot-bijgaarden
Schepen van Begraafplaatsen Carine Walravens bij de vernieuwde inkom van de begraafplaats van Groot-Bijgaarden. - Foto © Gerrit Achterland
 

De werken aan het kerkhof van Groot-Bijgaarden zijn achter de rug. De inkom van het kerkhof van Groot-Bijgaarden aan de Bosstraat is volledig vernieuwd. De bouwvallige muur werd afgebroken en verwijderd, evenals de versleten toegangspoort. Het gemeentepersoneel metselde twee nieuwe pilaren aan de inkom, hing een nieuwe houten poort en plantte een volledig nieuwe haag langs het traject van de afgebroken muur. In een later stadium wordt ook het wachthuisje hersteld. Vandalen sloegen de glaspartij van het wachthuisje aan diggelen. De kostprijs voor de renovatie van de inkom van het kerkhof van Groot-Bijgaarden bedraagt ongeveer 16.000 euro.

Straks begint de gemeente ook aan de herinrichting van de begraafplaats van Schepdaal. Op de begraafplaats van Schepdaal zijn de muurtjes aan de grafzerken dringend aan vervanging toe en dient het grafmonument hersteld en verkleind te worden. De uitgave voor de herinrichting van de begraafplaats van Schepdaal wordt geraamd op 75.000 euro, incl. btw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief