Nieuwe stemhokjes en computers voor DILBEEK

C21

Nieuwe stemhokjes en computers voor DILBEEK

Stemcomputer_2012_p200

De Dilbeekse bevolking zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober heel comfortabel haar stem kunnen uitbrengen. Er komen niet alleen nieuwe stemhokjes, maar het schepencollege gaat ook in op het voorstel van de Vlaamse regering die nieuwe digitale stemsystemen aankoopt om ze nadien in bruikleen aan te bieden aan o.a. de 143 gemeenten die in 2006 reeds digitaal stemden, waaronder Dilbeek.

Op de komende gemeenteraad moeten de gemeenteraadsleden zich nog uitspreken over de bruikleen van de nieuwe stemcomputers, want er zijn enkele voorwaarden verbonden aan deze bruikleen. De gemeente moet instaan voor de opslag van de stemapparatuur en een onderhoudscontract afsluiten en alle onderhoudskosten en herstellingskosten ten laste nemen.
Eerder besliste het schepencollege al nieuwe, gebruiksvriendelijke stemhokjes voor de verkiezingen van 14 oktober 2012 en volgende verkiezingen aan te kopen. Bedoeling is met deze handigere stemhokjes het aantal stemlocaties te verminderen (van 15 naar 8 locaties). Voor deze aankoop is € 60.000 gebudgetteerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief