GROOT-BIJGAARDEN - Zoenzone aan de Broederschool

C21

GROOT-BIJGAARDEN - Zoenzone aan de Broederschool

Zoenzone_2012_p200

Er komt een zoenzone aan de Broederschool in de Hendrik Placestraat in Groot-Bijgaarden. Daarmee volgt het schepencollege het advies van de technische verkeerscommissie. Er worden drie parkeerstroken tot zoenzone ingericht met een parkeerverbod van maandag tot vrijdag tussen 8 en 9 uur.

Het voorstel voor een zoenzone kwam van de directie van de school en het oudercomité. Nu wordt er gedurende de dag continu op geparkeerd, onder meer door studenten van Parnas. Daardoor zijn de parkeerstroken niet bruikbaar voor ouders die hun kinderen komen ophalen of afzetten.
Tevens wordt er vandaag geparkeerd op de geasfalteerde strook tussen het voetpad en de haag ter hoogte van de oversteekplaats. Hier komen omega-beugels zodat het parkeren er verhinderd wordt en een veilig voetpad wordt gecreëerd.
Ook de parkeerproblematiek in de Sint-Wivinadreef is aangekaart. Tijdens de sluiting van de school staan ouders er langs beide zijden van deze dreef, waardoor de doorgang er te smal wordt. De verkeerscommissie stelt daarom voor om een parkeerverbod langs de rechterkant in te voeren, in het eerste gedeelte van de Sint-Wivinadreef, waardoor het parkeren er verplicht wordt langs de kant van de kloostermuur. De verkeerscommissie stelt tevens voor om het parkeerverbod op de hoeken van de straat te accentueren door middel van gele onderbroken belijning. Het schepencollege gaat hier mee akkoord.
Tot slot gaat het schepencollege en de technische commissie in op de vraag van de school voor een extra elektronische zone 30-bord in de richting van Groot-Bijgaarden (tussen de Wolsemstraat en de ingang van de school) zodat doorgaand verkeer eraan wordt herinnerd dat er een schoolomgeving is. Dat bord komt er wellicht pas volgend jaar want dit jaar is geen budget voorzien voor de aankoop van een elektronisch zone 30-bord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief