DILBEEK - Jeugdboekenweek 2012: Dieren

C21

DILBEEK - Jeugdboekenweek 2012: Dieren

Jeugdboekenweek_2012_p200

Van 10 tot 25 maart is het weer zover: dan organiseert de bibliotheek zijn jaarlijkse jeugdboekenweek! Net zoals in de rest van Vlaanderen staat de jeugdboekenweek in het thema van “dieren”. De jeugdafdeling van de bibliotheek wordt omgetoverd tot een vrolijke dierenstal en nodigt iedereen uit op tal van leuke activiteiten.

Het vijfde leerjaar van heel wat Dilbeekse scholen wordt in de bibliotheek uitgenodigd voor het spannende en leerrijke “Bizarre beestige boekenspel”. Vanaf vandaag, maandag 5 maart, tot en met het einde van de maand komen de klassen naar de bib om dit spel te spelen en zo de grote landschapskaart te bevolken met heel wat dierensoorten. Zo leren ze spelenderwijs het aanbod en de werking van de bibliotheek beter kennen.
Ook voor het publiek worden enkele leuke activiteiten uitgewerkt.
Op woensdag 21 maart zijn kids van 4 tot 10 jaar welkom op een voorleesmoment vol avontuurlijke dierenverhalen. We maken er één groot feest van en trakteren iedereen achteraf op kinderbubbels en dierensnoepjes.
Op zaterdag 24 maart kunnen kids van 9 tot 12 jaar deelnemen aan een workshop striptekenen. Deze workshop wordt georganiseerd samen met Artforum vzw. Je leert stripfiguren tekenen, tekstballonnen maken, geluidseffecten creëren, kortom alles om van jouw stripfiguur een echte held te maken. De workshop vindt plaats van 10 tot 12.30 uur in Bibliotheek De Wolfsput. Inschrijven kan in de bib, via telefoon (02 451 69 70) of e-mail info@wolfsput.be
Gedurende de hele Jeugdboekenweek ten slotte kan je deelnemen aan het “beestige zoekspel”. Volg de dierensporen op de jeugdafdeling en los de vragen die je onderweg tegenkomt op. Wie weet maak jij dan wel kans op een mooie prijs!
Natuurlijk is ook de jeugdafdeling van de bibliotheek gewoon open. Je kan er voorleesboekjes, leesboeken, informatieve boeken en strips vinden voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Het lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is bovendien helemaal gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief