DILBEEK - Verkeersvrij Gemeenteplein officieel ingewandeld

C21

DILBEEK - Verkeersvrij Gemeenteplein officieel ingewandeld

Editiepajot_dilbeek_verkeersvrij_gemeenteplein_foto_gerrit_achterland
Deze ochtend werd het Gemeenteplein in Dilbeek officieel afgesloten. Dat gebeurt voortaan telkens op de marktdag. - Foto © Gerrit Achterland
 

Woensdag 14 maart werd een deel van het Gemeenteplein officieel afgesloten. De seniorenraad adviseerde eind vorig jaar aan het schepencollege en aan de sector Grondgebied om op marktdagen het gemeenteplein tussen de Sint-Ambrosiuslaan en de Sint-Alenalaan tijdens de woensdagmarkt verkeersvrij te maken.

Dit gedeelte van het plein was zeer gevaarlijk voor marktbezoekers, meestal senioren, die komend van de markt overstaken naar de drukbezochte terrassen en drankgelegenheden aan de overkant.
Dankzij een goede verstandhouding tussen de Seniorenraad en het beleid werd dit advies gunstig onthaald en thans in praktijk omgezet.
Tijdens de marktdag van 14 maart werd het gemeenteplein inderdaad officieel afgesloten door burgemeester Stefaan Platteau in het bijzijn van het bestuur van de Seniorenraad, de schepen van Senioren, de Schepen van Grondgebied en de technische verkeerscommissie.
Deze ingreep, die van toepassing is voor alle verkeer met uitzondering voor de Lijnbus, zal na 3 maanden worden geëvalueerd.
In naam van alle Dilbeekse senioren-marktbezoekers bedankt de Seniorenraad alvast het beleid en de betrokken diensten van gemeente en politie voor deze realisatie.
Ook de café- en brasseriehouders op het gemeenteplein zullen deze wijziging ongetwijfeld toejuichen.
Wat verandert?
Wat verandert er precies tijdens de wekelijkse markt? Het Gemeenteplein zal tussen de Sint-Alenalaan en de Sint-Ambrosiuslaan op de wekelijkse markt een aparte regeling krijgen. Zo wordt er een parkeerverbod ingesteld langs de kant van de bebouwing (enkel op woensdag van 6 uur tot 16 uur) met de bedoeling om de zichtbaarheid naar de markt te verbeteren en het oversteken veiliger te maken.
Tevens wordt dit gedeelte van het Gemeenteplein voor het gewone verkeer, met uitzondering van de lijnbus 820, afgesloten tijdens de markturen. Voertuigen zullen dus tussen de Sint-Alenalaan en de Sint-Ambrosiuslaan het plein niet meer kunnen oversteken, maar dienen rond te rijden.
Ook het verkeer komende van de Baron de Vironlaan zal de Sint-Alenalaan moeten nemen in de richting van het Moeremanspleintje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief