VARIA / DILBEEK - Womed Award & Belofte bekendgemaakt

C21

VARIA / DILBEEK - Womed Award & Belofte bekendgemaakt

Editiepajot_leuven_varia_unizo_01_foto_roger_mortelmans
Lieve Hoebeek-Droogmans, Daniëlle Vanwesenbeeck (Wilsele), Flor Joosen en Roeline Ham (Dilbeek). - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_leuven_varia_unizo_02_foto_roger_mortelmans
Daniëlle Van Wesenbeeck, ondernemer van het jaar. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_leuven_varia_unizo_03_foto_roger_mortelmans
Roeline Ham uit Dilbeek, belofte van het jaar. - Foto © Roger Mortelmans
 

De Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar werd Daniëlle Vanwesenbeeck uit Wilsele. Zij wint de Womed Award 2011 (Women in Enterprise and Development). De prijs voor de Belofte, een nieuwe categorie voor startende onderneemsters, gaat naar Roeline Ham uit Dilbeek.

Dit heeft mabizz, het ondernemersnetwerk van UNIZO en markant, bekend gemaakt. Beide winnaressen krijgen deze erkenning omwille van hun innovatieve en de volgehouden groei van hun bedrijf.
Daniëlle Vanwesenbeeck runt Mastermail, een volledig geïntegreerd direct marketing bedrijf dat gans de keten voor succesvolle direct marketing campagnes faciliteert en uitvoert. Het bedrijf is op de Belgische markt toonaangevend in de complexe personalisering en automatisering van zowel postale als digitale mailing. Het bedrijf stelt 15 personeelsleden te werk.
Om in aanmerking te komen voor de Womed Award moet men minstens vijf jaar een zaak runnen.
De prijs voor Belofte gaat naar een startende onderneemster die minder dan vijf jaar als zelfstandige in hoofdberoep actief is in eigen zaak. En hieraan voldoet Roeline Ham met haar zaak Boob’s-‘n-Burps met maatschappelijk zetel in de Bodegemstraat in Dilbeek. Boob’s-‘n-Burps is de eerste en grootste borstvoedingswinkel van België. Alle artikelen die een aanstaande mama kan nodig hebben in verband met borstvoeding wordt onder één dak aangeboden en men krijgt er professioneel advies. In februari 2012 werd er gestart met een tweede winkel in Antwerpen.
Tijdens de uitreiking heeft Flor Joosen , Nationaal Voorzitter UNIZO, ook de resultaten bekendgemaakt van de mabizz-enquête over het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk ondernemersschap. Uit deze enquête blijkt dat vrouwen op een latere leeftijd met een zaak starten dan mannen, dat ze meestal een hogere opleiding genoten hebben dan hun mannelijke collega’s en dat ze vooral actief zijn in de dienstensector en de kleinhandel. Vrouwen kiezen voor het ondernemerschap omwille van de zelfstandigheid, mannen meer met de wil een eigen bedrijf uit te bouwen.
Volgens mabizz is de Womed Award net in het leven geroepen om rolmodellen naar voor te schuiven en aandacht te vragen voor specifieke behoeften van vrouwelijke ondernemers. Het is ook belangrijk om aan vrouwen inspirerende voorbeelden te geven van geslaagde vrouwelijke starters en van geslaagde vrouwelijke ondernemers.
Heel belangrijk is ook dat uit de enquête blijkt dat zowel mannen als vrouwen de crisis als een uitdaging en een kans zien en dat zij in de toekomst verwachten dat klanten meer oog zullen hebben voor kwaliteit.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2012
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief