DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Ontwerpen Bal-o-droom en scoutslokaal klaar

Op de jongste gemeenteraad werden de aanbestedingsdossiers voor de bouw van de bal-o-droom en de scoutslokalen Paloke goedgekeurd. De kostprijs voor de bal-o-droom wordt geraamd op € 590.008, btw incl. Voor de scoutslokalen in Paloke bedraagt de raming € 471.302,25 + btw.
Bijkomend oplaadpunt
Het schepencollege gaat akkoord met het voorstel van het OCMW om een bijkomende oplaadpunt van Eandis te voorzien in de Heetveldelaan 10. In zo’n oplaadpunt kunnen met mensen in financiële moeilijkheden krediet opladen voor hun gas en elektriciteit. Een ander oplaadpunt staat al in Bruegeldal bij de dienst Welzijn en Preventie. Dit bijkomend oplaadpunt past in de doelstelling van het Lokaal Sociaal Beleidsplan 2008-2013 dat een antwoord wil bieden aan het toenemende aantal mensen met energieschulden. .
Waarom het oplaadpunt in de Heetveldelaan 10 in Dilbeek? Het OCMW haalt de volgende argumentatie aan:
•             het inwonersaantal van Dilbeek
•             de huidige locatie van de oplaadterminal in Itterbeek is vanuit bepaalde deelgemeenten met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar
•             de centrale ligging van het welzijnsloket
•             de waaier van dienstverlening van het welzijnsloket uitbreiden
•             de bemanning van het welzijnsloket is vanaf 19.03.2012 een feit (front-office    onthaalmedewerker gemeente - backoffice maatschappelijk werker OCMW) waardoor de opladingen kunnen gebeuren door personeel van gemeente/OCMW onder gezag van het OCMW
Afvalinzameling in 2011
OVAM bezorgde de gemeente Dilbeek een overzicht van de afvalinzameling 2011, een overzicht van de evolutie afvalinzameling sinds 2005 en een overzicht van de kosten/inkomsten reyclagepark 2011.
Vorig jaar werd er in totaal 12.895.910 kg huishoudelijk afval ingezameld, waarvan 5.872 ton niet selectief (145,1 kg/inwoner), bestaande uit:
- gewoon huisvuil: 5.059 ton
- grofvuil: 199 ton
- gemeentevuil (openbare vuilbakjes, zwerfvuil, sluikstorten, veegvuil): 614 ton.
De norm (150 kg/inw) werd opnieuw gehaald.
Er werd 7.023 ton selectief ingezameld, waarvan 2.260 ton via het recyclagepark.
Het recyclagepark heeft 462.950 euro gekost. Inkomsten uit retributies en materialenverkoop: 192.035 euro (kostendekking: 41 %).
De restafvalhoeveelheid per inwoner is sinds 2005 gestaag gestegen, o.a. door een herdefiniëring van het begrip “gemeentevuil” maar toch ook door een stijging van de hoeveelheid gewoon huisvuil (+ 15 kg/inw sinds 1997). Een verdere stijging is niet wenselijk. De totale afvalhoeveelheid (318,6 kg/inw in 2011) is vergelijkbaar met de situatie in 1997. 
Daarnaast werd er 2.120 ton gemeentelijk bedrijfsafval ingezameld (bouwafval, plantsoenafval, kerkhofafval, bermmaaisel, ruimingsspecie waterlopen).
Filiaal Bodegem wordt feestelijk gesloten

Het bibliotheekfiliaal in Sint-Martens-Bodegem wordt gesloten in juni. De juiste datum staat nog niet vast. Dan is het filiaal ook helemaal ontruimd. Een deel van de boeken keert terug naar de hoofdbibliotheek Wolfsput in Dilbeek, na overleg met de jeugddienst zal het JIP (Jeugd Informatie Punt) een aantal boekenpakketten krijgen, samengesteld op basis van de thema’s waarrond zij werken, alsook een honderdtal populaire boeken en strips. In mei volgt een openbare verkoop waarop alle Dilbeekse scholen, naschoolse opvang, CBE en speelotheek De Spiegel worden uitgenodigd om boeken te komen kopen. In juni volgt dan de publieke verkoop van de resterende boeken. Op die dag wordt ook het filiaal officieel gesloten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief