Valse politieagenten in DILBEEK

C21

Valse politieagenten in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_kaarten_en_band_politie_foto_ep
 

Er zijn opnieuw valse politieagenten aan het werk in Dilbeek. Deze keer sloegen ze op vrijdag omstreeks 14 uur toe in de Oranjerielaan. Het slachtoffer ging inkopen doen wanneer een vrouw haar op de Ninoofsesteenweg voorstelde om haar te helpen met het dragen van de boodschappentassen. De vrouw betrad op die manier de woning van het slachtoffer. Even later belden twee mannen aan de woning aan met de melding dat ze tewerkgesteld waren in de politiezone Elsene. Zij vertoonden een valse dienstkaart en meldden dat zij onderzoek deden naar de diefstallen gepleegd door de vrouw die het slachtoffer hielp met haar boodschappentassen. Bij het betreden van de woning van het slachtoffer ontvreemdden ze enkele zaken uit de boodschappentas van het slachtoffer. De daders konden tot nu toe nog niet gevat worden. De lokale recherche onderzoekt de zaak verder.

De politie van Dilbeek wil de inwoners waarschuwen voor deze valse politieagenten. De legitimatiekaarten van politieambtenaren zien er als volgt uit (zie foto links):
De legitimatiekaart is uniform voor alle politieambtenaren. Er bestaat maar één model. Er is enkel een verschil in kleur tussen die vaneen politieambtenaar en die van een agent.
Politieambtenaar: voor- en achterzijde met combinatie van blauw en okergele achtergrond, daarop een logo in beweging
Agent: voor- en achterzijde met blauwe achtergrond
Beide kaarten hebben een bankkaartformaat, rechthoekig met afgeronde hoeken, voorzien van veiligheidsopdrukken, waaronder een hologram (politielogo) en zijn geplastificeerd.
De volgende gegevens komen voor op de kaart:
•linksboven: de voornaam en naam van de houder
•rechtsboven: het politielogo
•links midden: een pasfoto van de houder
•middengedeelte: identificatienummer van de houder, daaronder het volgnummer van de kaart, daaronder de vermelding POLITIE in de drie landstalen
•onderaan: Koninkrijk België in de drie landstalen
•achterzijde: de functie van de houder in de drie landstalen
Politieambtenaren in burgerkledij kunnen zich bijkomend legitimeren d.m.v. het dragen van de oranje interventiearmband (zie foto rechts).
Indien u twijfelt, kan u de politieambtenaar steeds vragen om zich te kenbaar te maken. Lijken bepaalde zaken of handelingen u verdacht, neem dan contact op met uw lokaal commissariaat of bel het noodnummer 101.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2012
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief