DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Veiligheidsgordels gemeentebus

Een ongeruste grootouder mailde naar aanleiding van het busongeval in Zwitserland het schepencollege over het ontbreken van veiligheidsgordels in de gemeentebus. Motorvoertuigen van de categorie M2 en M3 (vervoer van personen met meer dan
8 zitplaatsen) die voor de eerste maal ingeschreven zijn vanaf 31 maart 2003 moeten uitgerust zijn met veiligheidsgordels. Motorvoertuigen die in het verkeer werden gebracht op het ogenblik dat er nog geen sprake was van veiligheidsgordels mogen verder blijven rijden. De gemeentebus werd in 1998 in het verkeer gebracht en daar hoeven dus geen veiligheidsgordels in.
Finse piste op sportcomplex Roelandsveld
Het schepencollege gaat een aanvraagdossier voor subsidiëring van de Finse piste indienen bij Bloso. De Vlaamse Regering voorziet de subsidiëring 50% voor de aanleg van Finse pistes. De aanleg van de Finse piste wordt geraamd op € 30.000.
Hou voetpaden sneeuw- en ijsvrij
Op vraag van Bpost gaat de gemeente tijdig de inwoners sensibiliseren om tijdens de volgende winterperiode de voetpaden sneeuw- en ijsvrij te maken. De voorbije winterperiode werd een groot aantal straten sneeuw- en ijsvrij gemaakt, waarvoor Bpost de gemeente dankt. Maar Bpost wijst op een groot probleem: de stoepen zijn niet sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Bpost begrijpt dat de gemeente niet alles kan doen en vraagt daarom voor de volgende winterperiode de inwoners te sensibiliseren om dit wel te doen. Vrijgemaakte stoepen zorgen ervoor dat de postmannen in veiligere omstandigheden hun werk kunnen doen alsook de vuilnisophalers, de thuisverplegers en de burgers die zich bij die weersomstandigheden toch ook vaker te voet verplaatsen.
Pmd-zakken steeds meer vervuild
Haviland stelt vast dat in de pmd-zakken steeds meer afval terecht komt dat er helemaal niet in thuis hoort. Volgens Fost Plus mag het restafval maar 15 % bedragen maar in januari bedroeg dat in Dilbeek al 16 %.
Haviland zal volgende acties ondernemen:
- strengere bestickering van de zakken
- laten staan van de bestickerde zakken. Haviland vraagt hiervoor medewerking aan de gemeenten (o.a. ook controle en weigeren van bestickerde zakken in het recyclagepark).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief