DILBEEK – Resultaten controles alcohol, drugs en snelheid eerste trimester 2012

C21

DILBEEK – Resultaten controles alcohol, drugs en snelheid eerste trimester 2012

Politielogo_2011_p200

In de maanden januari, februari en maart 2012 controleerde de lokale politie van Dilbeek 509 voertuigen tijdens gerichte alcohol- en drugcontroles. Deze controles gebeurden zowel in de week als in het weekend, overdag, ‘s avonds en ‘s nachts.

In totaal werden 18 rijbewijzen ingehouden als gevolg van het rijden onder invloed van alcohol. Daarbovenop werden er 9 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket. Er werden tijdens deze controles 81 processen-verbaal opgesteld betreffende verkeersinbreuken ( o.a. niet dragen van de veiligheidsgordel, vervallen keuringsbewijs, telefoneren achter het stuur, ... ). 4 voertuigen werden getakeld op basis van niet verzekering. Ook werden er verschillende processen-verbaal opgesteld betreffende geseinde personen of verboden wapenbezit.
Tijdens deze maanden werden er ook nachtelijke snelheidscontroles gehouden met interceptie waarbij er ook werd over gegaan tot alcohol- en drugcontrole.
In totaal werden er 981 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 119 voertuigen reden te snel en kregen een proces-verbaal in de bus. Tevens werden er 76 blaasprestaties afgenomen. In totaal werden er 5 rijbewijzen ingetrokken op basis van overdreven snelheid, alcoholintoxicatie of de combinatie van de twee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief