SINT-MARTENS-BODEGEM - De schuur van Huisje Mostinckx is iedere zondag toegankelijk voor het publiek

C21

SINT-MARTENS-BODEGEM - De schuur van Huisje Mostinckx is iedere zondag toegankelijk voor het publiek

Dsc_0466
Vzw Dilbeeks Erfgoed en Heemkundige Kring Bodegem zijn fier dat de parel van hun dorp eindelijk toegankelijk is voor het publiek. Foto © Steven Walravens
 

Zondag werd de bakstenen schuur van Huisje Mostinckx opengesteld voor het grote publiek. Vzw Dilbeeks Erfgoed mocht op vele belangstellenden rekenen die kwamen kennis maken met de hoptentoonstelling van Assenaar Joris Vanderveken.

Hij stelt er een deel van zijn hopverzameling permanent tentoon. Volgens  de vzw die het Dilbeeks erfgoed beheert leunde deze tentoonstelling het best aan bij de laatste hopvelden van Sint-Martens-Bodegem en  Sint-Ulriks-Kapelle.

De schuur is van april tot en met oktober iedere zondag toegankelijk van 15u tot 18u. Wandelaars of fietsers kunnen er hun dorst lessen met een streekbiertje en/of kunnen kennis maken met de hopcultuur.

Wie het Huisje Mostinckx zelf wil bezoeken is iedere eerste zondag van de maand welkom. Dan staat de Heemkundige Kring Bodegem klaar voor een woordje uitleg over het verleden van  het leemen huisje.

Meer informatie: www.dilbeekserfgoed.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2012
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief