DILBEEK - Te veel restafval in PMD-zak

C21

DILBEEK - Te veel restafval in PMD-zak

Rode_sticker_pmd_2012_p200

Bij de PMD-inzameling, afgelopen dagen in onze gemeente, bleven tal van zakken staan, het gevolg van controles, uitgevoerd door Haviland. De afvalintercommunale voerde deze controles uit omdat er wordt vastgesteld dat in de PMD-zakken steeds meer afval terecht komt dat er helemaal niet in thuishoort. Volgens Fost Plus mag het restafval maar 15 % bedragen maar in januari bedroeg dat in Dilbeek al 16 %. PMD-zakken met foute inhoud krijgen een rode sticker opgeplakt.

Zo worden er vaak yoghurtpotjes, botervlootjes en plasticzakken teruggevonden in PMD-zakken, plasticafval dat niet recycleerbaar is en bijgevolg thuishoort in de restafvalzak. Anderzijds wordt nog vaak gedacht dat alle spuitbussen deel uitmaken van het KGA (klein gevaarlijk afval) Dat is niet zo: spuitbussen van bv. haarlak of deodorant (niet giftige of schadelijke stoffen) kunnen bij het PMD gevoegd worden.
Bedoeling is dat wie een PMD-zak met rode sticker aantreft op zijn stoep, zijn/haar vergissing rechtzet en de PMD-zak opnieuw aanbiedt. Als de PMD-zak op de stoep blijft staan, dan is er sprake van een sluikstorting. Daar kan een boete uit volgen, die kan oplopen tot 250 euro. Dat is bijna 2000 keer meer dan de prijs van een PMD-zak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief