Agentschap Wegen en Verkeer versterkt signalisatie aan de werf R0 DILBEEK-Jette

C21

Agentschap Wegen en Verkeer versterkt signalisatie aan de werf R0 DILBEEK-Jette

Agentschap_wegen_en_verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer stelt vast dat, ondanks de reeds aanwezige signalisatie op de werf van de ring om Brussel (R0) tussen Dilbeek en Jette, sommige chauffeurs zich nog laten verrassen door de niveauverschillen op de plaats van de werken. Daarom liet AWV op 1 mei en tijdens de nacht van 1 op 2 mei extra signalisatie plaatsen. AWV vraagt ook nog eens uitdrukkelijk aan de weggebruikers om de snelheidsbeperkingen ter hoogte van wegenwerken te respecteren.

Bijkomende elektronische borden voor niveauverschillen
Tijdens de werken op de ring om Brussel krijgt het wegdek een onderhoud. Opdat er overdag nog drie rijstroken vrij kunnen blijven in iedere rijrichting, moet het verkeer overdag over een deels afgefreesd wegdek (een wegdek waarvan de bovenste asfaltlaag is “afgeschraapt”) rijden. Door die afgefreesde stukken weg bevinden er zich in de werfzone op bepaalde plaatsen niveauverschillen tussen de rijstroken en ook dwars over de weg. Naast de borden voor snelheidsbeperkingen en de dynamische borden die de werf aankondigen, wordt ook voor de niveauverschillen gewaarschuwd met verkeersborden.
 
Toch blijken veel weggebruikers de snelheidsbeperkingen niet te respecteren. Daarom heeft AWV tijdens de avond van 1 mei extra elektronische borden laten plaatsen op de ring om weggebruikers te waarschuwen voor niveauverschillen.
 
Deze week: werken op buitenring
De komende avonden en nachten zal de aannemer vooral verder werken op de buitenring. Op de binnenring gebeuren ook al ingrepen, vooral op de linkerrijstrook en de middenberm. In de loop van volgende week (week van 7 mei) zal op de binnenring ook gewerkt worden aan het wegdek. Om de hinder voor de weggebruiker te beperken tot een minimum, werkt de aannemer enkel ’s avonds en ‘s nachts. Hij start op werkdagen telkens om 21:00 uur en maakt de weg opnieuw vrij over de hele breedte om 5:00 uur. Tot 23:00 uur zijn er steeds twee rijstroken vrij, daarna slechts één rijstrook.
 
Weekends: langere werknachten
De tijdsschema’s van de werkweekends zijn anders dan die van de weekdagen. Dan zal de aannemer vroeger starten en later doorwerken. Op zaterdagen werkt de aannemer door tot 9:00 uur en start hij opnieuw om 19:00 uur, op zondagen werkt hij door tot 11:00 uur en start hij opnieuw om 20:00 uur. Op maandag moeten in beide rijrichtingen de drie rijstroken opnieuw open zijn voor het verkeer om 5:00 uur, dus voor de start van de ochtendspits.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief