DILBEEK neemt deel aan preventieweek hondenpoep

C21

DILBEEK neemt deel aan preventieweek hondenpoep

Mijn_kakje_in_het_zakje_p600
 

Hondenpoep op de stoep, in de berm of in het gras staat steevast in de top 5 van grootste ergernissen bij onze bevolking. Dit probleem kan nochtans makkelijk voorkomen worden met wat goede wil van diegenen die met hun viervoeter op stap gaan. Door een zakje mee te nemen tijdens een wandeling, kunnen “verrassingen” in de vuilbak gedeponeerd worden. Zo’n hondenpoepzakje bij hebben als hondenbaasje is in onze gemeente Dilbeek een verplichting. Dilbeek neemt vanaf vandaag tot 13 mei deel aan de afvalpreventieweek tegen hondenpoep. De campagne loopt onder de slogan “Mijn kakje in een zakje”. Dilbeek hoopt met deze campagne het straatbeeld te verbeteren én frustraties bij de burgers weg te nemen.

Niet alleen stoort het dat er hondenpoep ligt, ook is deze hondenpoep heel vaak besmet met bacteriën, virussen en parasieten die voor de mens een gevaar voor de gezondheid inhouden. De makkelijkste remedie om de verspreiding van die patogenen tegen te gaan is het onmiddellijk opruimen van hondenpoep. Het jaarlijks vaccineren van huisdieren verdient zeker ook een aanbeveling.
Omdat hondenpoep een probleempunt is, organiseert de gemeente, in samenwerking met Haviland en 17 andere gemeenten uit de regio, een afvalpreventieweek rond hondenpoep. Vanaf vandaag tot 13 mei 2012, de traditionele afvalpreventieweek” van Haviland, zullen er op verschillende tijdstippen en plaatsen preventieacties worden gehouden. Daarbij zullen voorbeeldige hondenpoepbaasjes worden beloond met een handig gadget, bestaande uit een rolletje hondenpoepzakje, opgeborgen in een houdertje, dat bijvoorbeeld aan een sleutelbos kan bevestigd worden. De campagne wordt mee ondersteund door dierenartsen en hondenscholen.
Op donderdag 10 mei wordt om 10 uur een bijzondere preventieactie gehouden in de Kalenbergwijk., dit in samenwerking met de politie en de dienst openbare reinheid. Al of niet toevallig passerende baasjes – met hond en zakje –kunnen rekenen op het hondenpoepgadget van Haviland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief