Vijf VLAAMS-BRABANTse maatschappijen worden koninklijk

C21

Vijf VLAAMS-BRABANTse maatschappijen worden koninklijk

Editiepajot_prov
Vertegenwoordigers van de "koninklijke" verenigingen met Gouverneur Lodewijk De Witte en gedeputeerden. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
De bestuursleden van de Koninklijke fanfare Hand in Hand Groot-Bijgaarden met gedeputeerde Walter Zelderloo. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Het bestuur van "The Greenfields" Koninklijke Jacht- en Alpenhoorngroep met bestendig afgevaardigde Jean-Pol Olbrechts. - Foto © Roger Mortelmans
 

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte en de gedeputeerden hebben aan vijf Vlaams-Brabantse maatschappijen, die reeds meer dan vijftig jaar bestaan, brevetten met de titel van koninklijke maatschappij uitgereikt.

Om in aanmerking te komen voor de titel van koninklijk moet een vereniging vijftig jaar bestaan en aan bepaalde normen, die vrij strikt zijn voldoen.
Volgens de gouverneur mogen de verenigingen die gehuldigd worden terecht fier zijn op de nieuwe titel. Een vereniging die zich zovele jaren inzet om mensen samen te brengen om samen aan iets te werken is lovenswaardig en draagt bij tot de cohesie in de gemeente. Een vereniging lang in leven houden is niet zo evident en vraagt heel wat inspanningen van de leden en het bestuur, maar het verenigingsleven is heel belangrijk voor de samenleving.
De gouverneur hoopt dan ook dat de titel koninklijk de verenigingen nog verder zal aanzetten om door te gaan.
De vijf Vlaams-Brabantse organisaties die dit jaar de titel “koninklijk” mogen toevoegen aan hun naam zijn: het Verbond der Jaartallen Leuven, de fanfare Hand in Hand uit Groot-Bijgaarden, die zich als doel gesteld heeft het aanleren van muziek voor ontspanning en amusement, de Jacht- en Alpenhoorngroep The Greenfields uit Londerzeel, het Leuvens kinderkoor “De Orgelpijpjes”, die reeds een eigen CD uitgebracht hebben en de vogelvereniging Zanglijster uit Leefdaal.
De specifiekste vereniging is uiteraard The Greenfields uit Londerzeel, een jacht- en alpenhoorngroep is redelijk uniek. Naast eigen concerten en het opluisteren van St. Hubertus- en St. Elooivieringen en het openen en sluiten van de jacht zijn ze ook aanwezig bij heel wat feestelijke activiteiten. De maatschappij is ook in het bezit van originele Zwitserse alpenhoorns.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2012
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief