DILBEEK / LENNIK / SINT-PIETERS-LEEUW - Nidasjtere zamelde al 40.000 euro in voor Kom Op Tegen Kanker

C21

DILBEEK / LENNIK / SINT-PIETERS-LEEUW - Nidasjtere zamelde al 40.000 euro in voor Kom Op Tegen Kanker

Editiepajot_spl_fietsen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De vzw Nidasjtere heeft tijdens de paasvakantie een heel succesvolle activiteit gehad door 10 dagen elke dag 80 km te rijden met vijf 4-cycles. Ze bereikten hiermee bijna 300 personen die het beste van zichzelf gaven en hun eigen achterban opriepen om op de rekening van Kom op tegen kanker te storten. Ze hebben op dit ogenblik bijna 40 000 euro ingezameld.

 
Door dat ze zo veel hadden ingezameld zouden ze eigenlijk met 8 ploegen mogrn starte. Ze gaan nu uiteindelijk met 5 ploegen meerijden tijdens het Hemelvaartweekend met de Vlaamse Liga tegen kanker die 1.000 km fietsen. Vier ploegen van Nidasjtere en één van Levenslust.
 
De ploegen verzamelden in de Melrose in Sint-Pieters-Leeuw om hun nieuwe uitrusting te showen.
 
Nidasjtere nam ook verleden jaar en ook in 2010 al deel aan de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker. De bezieler van de ploeg is Leo Coene uit Itterbeek, zelf  kankerpatiënt sinds 2007. Hij heeft zijn ganse familie kunnen mobiliseren voor deze actie.
 
Om de fondsene verzamelen fietsten ze met de 4-cycles, een moderne versie van de go-cart, eerder dit jaar gedurende 10 dagen dagelijks 100 km door Vlaanderen. Ze vertrokken elke ochtend van uit Levenslust in Lennik en kwamen daar ‘s avonds terug. In totaal reden bijna 300 mensen mee, die elk een stuk van die duizend kilometer hebben getrapt.
 
De naam nidasjtere is een Brusselse uitdrukking met als betekenis voortdoen, niet twijfelen, ervoor gaan, wat in zijn geval heel toepasselijk is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief