DILBEEK - Molenbergstraat in aanbesteding

C21

DILBEEK - Molenbergstraat in aanbesteding

Editiepajot_werken_2010_p200

Het dossier voor de grondige modernisering van de Molenbergstraat is klaar voor aanbesteding en het budget voor de werken is voorzien voor dit jaar. De aanbesteding heeft plaats op 2 juli en de uitvoering is gepland voor het najaar. Maar…

Hoewel het gemeentebestuur van Dilbeek de nutsmaatschappijen ruimschoots vooraf – meer dan een jaar- heeft verwittigd van de plannen voor de Molenbergstraat, blijkt nu dat VIVAQUA haar bestek nog moet indienen waarop op heden wordt aangedrongen zodat dit nog ter goedkeuring op de gemeenteraad van 24 juni 2012 kan worden ingeschreven. De verplaatsing/vernieuwing waterleiding zou vervolgens in september-oktober kunnen plaatsvinden waarop de wegen- en rioleringswerken zullen kunnen aansluiten.
Burgemeester Stefaan Platteau en schepen van Gemeentelijk Domein Luc Deleu onderhandelen op dit ogenblik met VIVAQUA om de werken aldus toch nog te voorzien op het programma 2012. Er wordt nagekeken welke werken daarvoor in het slechtste geval uitgesteld kunnen worden zodat de Molenbergstraat kan worden aangepakt.
Werken Gemeenteplein Groot-Bijgaarden uitgesteld
Op het Gemeenteplein van Groot-Bijgaarden liggen verschillende stenen los en is door zwaar verkeer heel wat schade aangebracht. Voor de herstelling moest Dilbeek een bouwvergunning aanvragen, maar die is afgekeurd door Vlaams Erfgoed omdat Dilbeek beton wou gebruiken voor de herstelling, zelfs met het patroon van kasseien erin geprint. Een ultieme overlegvergadering met alle betrokken partijen heeft plaats op vrijdag 1 juni 2012. Pas nadien wordt beslist hoe en wanneer de definitieve herstellingswerken zullen gebeuren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2012
Gerrit achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief