DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Geen Dinner in the Sky met jaarmarkt

Er komt geen Dinner in the Sky met de jaarmarkt op 8 oktober. Het schepencollege kreeg geen antwoord op zijn voorstel om deze activiteit te laten plaatsvinden aan de Sportlaan.
Dilbeek investeert in EHBO-materiaal
Het schepencollege gaat akkoord met de raming van 15.000 euro, btw inbegrepen, voor de aankoop van EHBO-materiaal. Naast de EHBO-koffers van de gemeentelijke diensten/ploegen zullen tevens de voorzieningen in de verschillende scholen van het gemeentelijk basisonderwijs worden nagekeken en aangevuld met name:
- Jongslag Dilbeek
- Keperke Itterbeek
- St.-Annaschool Bettendries Itterbeek
- Kleuterschool Keperke Kerkstraat Itterbeek
- De Klimop Schepdaal
- De Kriebel Sint-Ulriks-Kapelle
Daarnaast ook nog de
- Lokale Politie
- VZW CCD
- VZW Dilkom
- OCMW Dilbeek
- VZW Caerenberg
Overschrijding maximumcapaciteit De Kriebel
Het schepencollege geeft de directie van de gemeentelijke basisschool “De Kriebel” de toelating om in overcapaciteit te gaan voor één leerling. Het gaat om een kind dat door de jeugdrechter werd geplaatst bij een pleeggezin. De rechter heeft de toewijzing aan de pleegouders recentelijk met één jaar verlengd. Het kind moet op 1 september naar het eerste leerjaar. In de Kriebel is de maximumcapaciteit van 172 leerlingen reeds bereikt, maar voor welbepaalde categorieën van leerlingen is inschrijven ondanks het bereiken van de maximumcapaciteit nog steeds mogelijk met de toestemming van het schepencollege. Het schoolbestuur beslist nog autonoom of het deze afwijking aanvaardt of niet.
Nickyspurters mogelijk naar Kapelle
De amateurvoetbalclub de Nickyspurters, met overwegend Dilbeekse inwoners, vraagt het schepencollege of zij een Dilbeeks voetbalveld mag gebruiken voor de wedstrijden van haar A- en B-ploeg. Het schepencollege besliste dat het kunstgrasveld van FC Kapelle Sport mogelijk in aanmerking komt mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Voetbalclub FC Kapelle Sport moet akkoord gaan, de kalender van de voetbalwedstrijden moet worden opgemaakt en nog enkele voorwaarden. Pas als alle voorwaarden zijn vervuld, kunnen de Nickyspurters spelen op het kunstgrasveld van Kapelle.
Wateroverlast Stationsstraat in Groot-Bijgaarden
Op de volgende overlegvergadering met de rioolbeheerder TMVW/AquaRio wil het schepencollege de wateroverlast in de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden ter sprake brengen. Telkens bij een wolkbreuk of zwaar onweer lopen er kelders onder met rioolwater. Het rioolwater komt langs de aansluiting op het rioleringsnet in de Stationsstraat naar binnen.   Er blijkt een verschil zijn tussen de diameters van de rioleringsbuizen van de Brusselstraat en deze van de Stationsstraat, want op de Brusselstraat blijken er geen problemen te zijn. 
De problemen van wateroverlast zijn begonnen met de aanleg van de Zwanenhofwijk. Sindsdien komt er bij hevige regenval telkens een massa water de Brusselstraat afgestroomd richting de laatste 100 m van de Brusselstraat juist voor de treinoverweg. De doorstroming op het kruispunt Brusselstraat / Stationsstraat heeft onvoldoende capaciteit en het water komt steeds opnieuw de kelderverdiepingen binnen van de nabij liggende gebouwen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief