DILBEEK – Nog sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Nog sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Schouw van The Lord tegen de vlakte

Het schepencollege heeft de toelating gegeven aan de nieuwe eigenaar van de voormalige dancing The Lord om de industriële schouw langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal te slopen. De schouw was decennia lang het baken van de dancing. De gemetselde schouw heeft een hoogte van 13,4 m (vertrekkende vanop het dak) en is niet meer dienstig.
De voormalige discotheek is gesloten en intern zijn er grondige opfrissingswerken aan de gang. De schouw heeft mede door zijn hoogte (13,4 m, vertrekkende vanop het dak) een enorme impact op het straatbeeld. De omgeving wordt gekenmerkt door een gemengd gebruik (handel/wonen). De schouw, die vooral als aandachtstrekker diende past niet meer in het nieuwe concept.
De schouw is zeer hoog en vertoont enkele barsten. Gelet op de zeer korte ligging bij de straat (drukke steenweg) is het om veiligheidsredenen aangewezen om de schouw te verwijderen.
Omgeving rond Sint-Alena kapel wordt verfraaid
De omgeving van de Sint-Alenakapel wordt tegen de openluchtviering aan de kapel Sint-Alena op 16 juni verfraaid. De jaarlijkse opknapbeurt bestaat uit het snoeien van de haag rond de kapel, het verwijderen van het onkruid en het maaien van de weide naast de dreef.
Protest tegen vernieuwde verkeersregeling tijdens wekelijkse markt
Tegen de beslissing van het schepencollege om het Gemeenteplein tussen de Sint-Alenalaan en de Sint-Ambrosiuslaan tijdens de wekelijkse marktdag verkeersvrij te houden door een parkeerverbod in te stellen en het gedeelte af te sluiten voor doorgaand verkeer (met uitzondering van de bus) is al veel protest gerezen. Het schepencollege ontving recent nog een petitie met 200 handtekeningen met het verzoek terug te keren naar de oude situatie. De nieuwe regeling ging vanaf 14 maart 2012 op proef van kracht.
Het schepencollege besliste op zijn jongste zitting de seniorenraad te consulteren en intern ook een evaluatie te maken in afwachting van een definitieve beslissing.
De tegenstanders van de nieuwe regeling hebben het vooral over de beperkte parkeermogelijkheid. Klanten kunnen niet meer dicht bij kraam parkeren om hun zakken op te laden. Vele senioren zijn slecht te been.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief