DILBEEK - Senioren volgen massaal computerles

C21

DILBEEK - Senioren volgen massaal computerles

Editiepajot_dilbeek_senioren_computerlessen_foto_gerrit_achterland
De seniorenraad van Dilbeek reikte de diploma's uit aan de senioren van Dilbeek die de computerlessen volgden. - Foto © Gerrit Achterland
 

De seniorenraad van Dilbeek heeft de diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de computerlessen voor senioren. Voorzitter van seniorenraad Jules Claikens feliciteerde alle deelnemers voor hun volharding. Alle cursisten kregen een getuigschrift uit de handen van burgemeester Stefaan Platteau en schepen voor Senioren Rita Dedobbeleer. Sinds 2004 hebben al 440 senioren deze computerlessen gevolgd.

Voorzitter Jules Claikens overliep even de geschiedenis van de computerlessen voor senioren.
“In 2004 lanceerde de seniorenraad “Computerlessen voor Senioren”. De geïnteresseerde Dilbekenaren moesten toen naar het H. Hartcollege in Koekelberg. Niet te verwonderen dat we toen slechts met 7 à 8 kandidaten waren. Snel kwamen we met de leerkrachten van Lehtas Koekelberg naar een klein computerlokaaltje met 10 pc’s in Westrand dat we gedurende een paar dagdelen per week hebben bezet. Dat werd ook weer snel te klein en een nieuw computerlokaal met 20 pc’s werd in samenwerking met Westrand in het recreatiecentrum in Itterbeek ingericht.
Wij bezetten dat nu gedurende 7 dagdelen (7 halve dagen) en elk semester zijn er meer dan 110 cursisten die lessen komen volgen. Vandaag zijn reeds 107 personen ingeschreven voor september en er zijn nog 2,5 maand te gaan’’.
Dank voor medewerkers
Voorzitter Jules Claikens had ook een dankwoordje voor de vele mensen die deze computerlessen mogelijk (en betaalbaar) houden. Jules Claikens: “ Het stijgend succes is een gevolg van de interesse en de inzet van onze senioren en van de drie gedreven leerkrachten: Katleen, Nico en Veerle. Alhoewel anderen aan het adres van de leerkrachten uitvoerig de lof zullen zwaaien wens ik hen toch heel speciaal te danken omdat zij er blijven in slagen, senioren op het ritme van senioren, wegwijs te maken in alles wat men met een pc kan doen. Dank ook aan de directie en de medewerkers van Kruikenburg voor hun begrip en permanente ondersteuning. Albert Knaepen doet sedert een jaar de inschrijvingen en geeft aan kandidaten de nodige uitleg. Dat is nog niet genoeg. Ook weer deze receptie is er dank zij hem. Ook Miranda Vankerk, directeur Culturele Centra Dilbeek, wil ik zeker niet vergeten. Ondanks de budgettaire bekommernis van Westrand, die natuurlijk haar bekommernis is, doet zij constant een inspanning om voor ons de nodige pc’s te voorzien, uitgerust met de noodzakelijke software. Ook de huurprijs van het computerlokaal heeft zij voor ons aanvaardbaar gehouden. En als er dan toch nog iets misloopt is er Bert Maes en Koen De Hertog om in een mum van tijd en in de mate van het technisch mogelijke de problemen op te lossen; zowel overdag als ‘s avonds en ’s nachts. Ten slotte een woordje van dank aan Alexandra, Hilda, Karin en ….die dagelijks klaar staan om het de leraren en de cursisten aangenaam te maken’’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief