ASSE / DILBEEK - Op- en afritten 11, 12 en 13 vanaf 20 juni ’s nachts tijdelijk afgesloten

C21

ASSE / DILBEEK - Op- en afritten 11, 12 en 13 vanaf 20 juni ’s nachts tijdelijk afgesloten

Agentschap_wegen_en_verkeer
Repro EP

Tijdens de laatste fase van de werken aan de ring om Brussel (R0) tussen Dilbeek en Asse (Zellik) wordt het asfalt van de op- en afritten afgefreesd en vernieuwd. Hierdoor worden op- en afritten 11, 12 en 13 vanaf morgen tijdelijk afgesloten.

Om de hinder voor de weggebruiker te beperken tot een minimum, werkt de aannemer enkel ’s avonds en ‘s nachts. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt de weggebruiker de voorziene signalisatie te respecteren en de komende weken uit te kijken voor de werken aan de op- en afrittencomplexen. Volgens de huidige planning is het einde van de werken voorzien op 30 juni.
Op- en afrittencomplexen 11, 12 en 13 ’s nachts tijdelijk afgesloten
Op de buitenring werd intussen het wegdek zo goed als helemaal geasfalteerd, inclusief de vernieuwde onderlaag. Op de binnenring is de aannemer klaar met het affrezen van de top- en onderlaag, de asfaltering volgt In de loop van deze week. In de laatste fase worden dan de op- en afritten afgefreesd en vernieuwd. Door de werken aan de op -en afritten van Groot-Bijgaarden (11), Dilbeek-Noord (12) en Dilbeek (13) worden deze tijdelijk ’s nachts afgesloten. Overdag kunnen de op- en afritten opnieuw normaal worden gebruikt.
100 wegarbeiders actief tussen 23u00 en 05u00
Omdat de werken door de aannemer enkel ’s nachts worden uitgevoerd, lijkt het soms alsof er nauwelijks gewerkt wordt op de ring om Brussel. Niets is echter minder waar. Vanaf 21u00 zijn tot 100 wegarbeiders in de weer op de werfzone. 60 chauffeurs zorgen voor de aanvoer en afvoer van asfalt, 30 arbeiders zorgen voor het freeswerk en betonnering en 8 personen zijn verantwoordelijk voor de signalisatie. Dit allemaal onder het goedkeurend oog van de werfleiders. Om 05u00 moet telkens de hele rijweg weer vrij gemaakt worden voor de ochtendspits.
Tellussen voor betere verkeersprognoses
De komende weken zullen er in het wegdek ter hoogte van de werken eveneens 152 tellussen in het wegdek worden geslepen. Deze kunnen niet enkel het aantal voertuigen tellen, maar registreren ook de snelheid van de voertuigen. Met deze gegevens kan men beter de actuele verkeerssituatie inschatten en de cijfers bieden ook een meerwaarde voor verder onderzoek. Verkeerprognoses, verkeersmodellen, ontwikkelingsprojecten en infrastructuurwerken kunnen zo in de toekomst beter worden afgestemd op de verkeersstromen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief