GROOT-BIJGAARDEN – Kinderdagverblijf ‘t Bijgaardje breidt uit

C21

GROOT-BIJGAARDEN – Kinderdagverblijf ‘t Bijgaardje breidt uit

Editiepajot_dilbeek_uitbreiding_bijgaardje_juni_2012_foto_gerrit_achterland
Schepen van Huisvesting Rita Dedobbeleer. - Foto © Gerrit Achterland
 

Een jaar na de bouwaanvraag en de aanvraag voor subsidies werd deze week begonnen met de uitbreiding van het kinderdagverblijf ‘t Bijgaardje in de Hazelaarstraat in Groot-Bijgaarden. Die uitbreiding gebeurt onder de vorm van modulaire containerunits en heeft een oppervlakte van 190 m2. Ten laatste in november wordt de ingebruikname verwacht.

Het kinderdagverblijf ’t Bijgaardje is erkend door Kind&Gezin. Daardoor kon de vzw “Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek” een beroep doen op subsidies van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden, kortweg VIPA. De subsidie voor de werken bedraagt 500 euro forfaitair per m2 en voor de afwerking 50 euro per m2. Dat laatste bedrag is niet forfaitair, maar bedraagt maximaal 60 % van de reële kost. Eind vorig jaar kreeg de vzw de subsidiebelofte van VIPA voor een bedrag van 186.699 euro.
Schepen van Huisvesting Rita Dedobbeleer: “Met de uitbreiding kan ’t Bijgaardje binnenkort 49 kindjes opvangen. De modulaire containerunits voldoen aan de gestelde voorwaarden van Kind&Gezin en VIPA inzake slaapruimte, keuken, sanitair, bureau, personeelsruimte. De raad van bestuur van de vzw besliste de bijbouw te realiseren met permanente modulaire containerunits in plaats van een traditionele bouw. De subsidieaanvragen voor een traditionele bouw nemen veel meer tijd in beslag en de nood aan kinderopvang in Dilbeek is zo groot dat niet langer getalmd kon worden’’.
 De gemeente Dilbeek heeft een investeringssubsidie in haar budget ingeschreven die de vzw kan aanwenden als overbruggingskrediet in afwachting van de uitbetaling van de VIPA-subsidies. In principe wordt het hele project gefinancierd met eigen middelen van de vzw. De vzw krijgt ook een investeringspremie van de provincie Vlaams-Brabant voor een bedrag van 21.000 euro. Dat is 1.000 euro per kind. De bijbouw maakt het immers mogelijk dat ’t Bijgaardje 21 kinderen bijkomend kan opvangen.
Tweede kinderdagverblijf
 De vzw “Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek” komt door de erkenning van Kind&Gezin in aanmerking voor VIPA-subsidies voor een infrastructuur van 634 m2. De bijbouw in Groot-Bijgaarden bedraagt 190 m2. Schepen Dedobbeleer: “Dat betekent dat er nog 440 m2 in aanmerking komt voor subsidies door VIPA. Dat kan zowel gaan om nieuwbouw of renovatie. We hebben een masterplan opgemaakt voor de eerstkomende tien jaar opgedeeld in projecten met fasering. Het schepencollege gaat principieel akkoord om een tweede project op te nemen in het masterplan. Dat betekent dat binnen een periode van tien jaar nog een kinderdagverblijf kan gebouwd worden met VIPA-middelen. We onderzoeken mogelijke pistes”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief