CohousingDILBEEK zoekt buren

C21

CohousingDILBEEK zoekt buren

Editiepajot_dilbeek_cohousing_ingezonden_foto
(ingezonden foto)

‘Living apart together’, zo zou je Cohousing nog het best kunnen omschrijven. Cohousing is een vorm van wonen waarbij je naast je eigen privé huis met eigen badkamer en keuken ook nog beschikt over een gemeenschappelijke ruimte. In die ruimte wordt af en toe samen gekookt, is er een speelruimte voor de kinderen, ontspanningsruimte, televisiekamer, logeerkamer, enz…

Twee enthousiaste koppels uit Dilbeek startten begin dit jaar met een Cohousingproject. Na een aantal infoavonden werden zij al gauw versterkt met een enthousiaste groep mensen die voor Cohousing kiezen. Voor Inge en Sebastiaan is het kunnen samenspelen van hun drie kinderen met vriendjes een belangrijke troef van Cohousing, naast het sociale contact met de buren dat ze nu missen in hun straat. Wim en Sanne dromen van een lage energie woning en de surplus van Cohousing is dat je je buren kan kiezen.
De huidige groep van CohousingDilbeek heeft een groene en rustige site gevonden in het centrum van Dilbeek waarop een mooi gebouw staat dat kan behouden blijven als gemeenschappelijk paviljoen. Daar rond willen we compacte en duurzame woningen bouwen. De onderhandelingen voor de aankoop van de site verlopen vlot en een architect is zeer recent aangesteld om de eerste plannen op papier te zetten.
Klinkt interessant? Donderdag 5 juli organiseren we een infoavond om 20 uur in de Parochiezaal van Sint-Anna-Pede (bovenzaal). Daar wordt het project en Cohousing in detail uitgelegd en kan u kennis maken met de toekomstige bewoners.
Inschrijven voor de infoavond kan via cohousingdilbeek@gmail.com
Verdere informatie over Cohousing is te vinden op www.cohousingplatform.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2012
EP
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief