DILBEEK - Onderzoek voor detailhandelsplan van start

C21

DILBEEK - Onderzoek voor detailhandelsplan van start

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Het gemeentebestuur van Dilbeek gaf, na een procedure, de opdracht aan de firma Nelson Inspires om de uitwerking van een detailhandelsplan voor Dilbeek op te starten. Tijdens de volgende weken (juni/juli), zullen verschillende handelaars en klanten tijdens een marktonderzoek worden ondervraagd over de lokale handel in onze gemeente. Er zal worden gepeild naar de noden van de burgers en de handelaars.

Het opstellen van een detailhandelsplan, deels gesubsidieerd door de provincie Vlaams-Brabant, heeft tot doel een plan van aanpak uit te werken om de bestaande handelskernen te versterken en nieuwe handel aan te trekken. Het bestuur wil inzetten op een versterking van de ontmoetingsfunctie van lokale handel. Sterke handelscentra zijn immers een essentieel onderdeel voor levende dorpskernen. Er wordt vastgesteld dat het detailhandelsaanbod in onze gemeente verschraalt hoewel het aantal beschikbare handelspanden via allerhande projecten toeneemt.

De studie omvat het grondig inventariseren van het bestaande aanbod (ruimtelijk-functionele analyse) en het onderzoeken van de commerciële positie van Dilbeek op bovenlokaal gebied (economische marktruimte: vraag en aanbod). Op basis van het studiewerk worden concrete adviezen en acties uitgewerkt. Het plan zal tegen december van dit jaar voorgesteld worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2012
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief