DILBEEK - Onderzoek naar hondentoiletten

C21

DILBEEK - Onderzoek naar hondentoiletten

Hondentoilet_humor_2012_p200

In opvolging van de afvalpreventieweek van Haviland met als thema “hondenpoep” heeft het schepencollege op voorstel van een inwoner beslist in overleg met de groendienst, jeugddienst, sportdienst en dienst burgerlijke stand een onderzoek te voeren naar de haalbaarheid van hondentoiletten.

Hondentoiletten worden meer en meer gebruikt in een stedelijke omgeving en aan de kust. De aanleg ervan is relatief eenvoudig. Ze vergen echter dagelijks onderhoud. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van moderne apparatuur (hondenpoepzuiger, werkend op elektriciteit). De aanschaf ervan kan overwogen worden en ook de personeelsinzet moet bekeken worden.
Wat er wel komt, zijn hondenpoepinfoborden. De Dilbeekse wijkinspecteurs stelden een inventaris op van “hondenpoepgevoelige” plaatsen. Deze worden voorzien van een sensibiliserend infobord met verwijzing naar het politiereglement.
Tenslotte besliste het schepencollege de resterende hondenpoepzakkokertjes (geleverd door Haviland) verder te verdelen via de Dilbeekse dierenartsen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief